Isotrexin

Isotrexin

Isotrexin nedir ne için kullanılır, Isotrexin nasıl kullanılır, Isotrexin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

krem

Tretinoin %0.05(a/a), eritromisin %2 (a/a)

Ambalaj:

 30 g’lik tüp.

Endikasyon:

 Hafiforta Siddetli acne vulgaris'in topikal tedavisinde endikedir ve hem enflamasyonlu hem de inflamasyonsuz lezyonların tedavisinde etkilidir.

Kontrendikasyon:

 Bileşimindeki Maddelere karşı bilinen duyarlılığı bulunan hastalarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Ağız, göz, mukoz membranlar ve hasarlı veya egzamalı cilt ile temas ettirilmemelidir. Ense gibi hassas cilt bölgelerine uygulanırken dikkatli olunmalıdır. Güneş ışığına duyarlılık artışı neden olabileceğinden, güneş ışığı ya da güneş lambalarına kasti veya uzun süreli maruz kalma önlenmeli veya en aza indirilmelidir.Gebe veya gebelik planlayan kadınlarda kullanılmamalıdır. Emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Hafif Batma, yanma veya iritasyona neden olabilir; uygulama bölgesinde eritem ve soyulma görülebilir. Bu lokal etkiler genellikle tedavinin devamında azalır.

İlaç Etkileşimleri:

 Bilinen bir etkileşmesi yoktur.

Doz Önerisi:

 Yetişkinlerde hastalıklı bölgeye yaygın bir biçimde günde 1 veya 2 kez uygulanır. Bazı olgularda tam terapötik etki görülebilmesi için 6-8 haftalık tedavi gerekebilir. Çocuklarda kullanımı yoktur.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...