Karum

Karum

Karum nedir ne için kullanılır, Karum nasıl kullanılır, Karum ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Klopidogrel

Ambalaj:

 75 mgx28 tablet.

Endikasyon:

 Miyokard enfarktüsü (birkaç günden itibaren 35 gün içinde), iskemik inme (7. günden itibaren 6 ay içinde) veya periferal arteriyel hastalık ile asetilsalisilik asitle kombinasyon halinde ST segment yükselmesi olmayan akut koroner sendrom (stabil olmayan angina veya Q dalgasız miyokardenfarktüsü) görülen hastalardaki aterotrombotik olguların önlenmesindeendikedir.

Kontrendikasyon:

 Klopidogrele karşı aşırı duyarlılık, şiddetli karaciğer yetmezliği, peptik ülser veya intrakranial hemoraji gibi aktif patolojik kanama durumlarında ve emzirme döneminde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Travma, cerrahi veya diğer patolojik şartlar nedeniyle kanama artışı riski altında olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.Klopidogrel kanama süresini uzatır. Hastalara, klopidogrel aldıkları takdirde kanamanın durdurulmasının normalden daha uzun süre alacağı ve olağan dışı kanamaları derhal hekimlerine bildirmeleri gerektiği belirtilmelidir. Gebelikte Ancak açıkça endike olduğu takdirde kullanılmalıdır. İlacın emziren kadın için önemi dikkate alınarak, emzirmenin ya da ilacın kesilmesi konusunda bir karar var olmalıdır.

Yan Etkileri:

 Gastrointestinal hemoraji, intrakraniyal hemoraji, karın ağrısı, dispepsi, gastrit, konstipasyon, döküntü görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Varfarin ile birlikte kullanımı önerilmez. Klopidogrel,glikoprotein IIb/IIIa inhibitörleri ile tedavi edilen hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. asetil salisilik asit, heparin, trombolitikler ve nonsteroid antienflamatuar ilaçlarla birlikte dikkatle kullanılmalıdır.

Doz Önerisi:

 Yetişkinlerde ve yaşlılarda, miyokard infarktüsünde aç veya tok karnına günde 75 mg’lik tek doz halinde verilmelidir. ST segment yükselmesi olmayan akut koroner sendrom (stabil olmayan angina veya Q dalgasız miyokard enfarktüsü) görülen hastalarda; tek 300 mg’lik yükleme dozuyla Karum tedavisine başlanmalıdır. Daha sonra tedaviye günde bir kez 75 mg ile devam edilmelidir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...