Lacipil

Lacipil

Lacipil nedir ne için kullanılır, Lacipil nasıl kullanılır, Lacipil ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Lasidipin

Ambalaj:

 4 mgx14 Tablet-.

Endikasyon:

 Hipertansiyon Tedavisinde, tek başına veya diğer blokerlerin diüretikler gibi antihipertansif ilaçlarla birlikte kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Lacidipine karşı aşırı duyarlı kişilerde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Kalsiyum antagonistlerininSA ve AV düğümlerini teorik olarak etkileyebileceği düşünülerek önceden SA ve AV aktivitelerinde anormalliği olan hastalarda dikkatli olunmalıdır.Zayıf kalp rezervi olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.Karaciğer Harabiyeti olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Gebelikte Ve emziren annelerde beklenen yararları, fetüs ve yenidoğan üzerindeki ters etki olasılığından fazlaysa kullanılmalıdır. 

Yan Etkileri:

 En sık rastlanan yan etkiler baş ağrısı, yüzde kızarıklık, ödem, baş dönmesi ve çarpıntı dır. Halsizlik,deri döküntüsü (eritem ve kaşıntı), mide bozukluğu, bulantı ve poliüri nadiren rapor edilmiştir. Az sayıda hastada gö-ğüs ağrısı ve diş etihiperplazisi bildirilmiştir. 

İlaç Etkileşimleri:

 Diğer antihipertansif ilaçlarla birlikte kullanıldığında (örneğin diüretikler ve blokerlerle) lasidipinin hipotansif etkisi artabilir. Simetidin İle birlikte verildiğinde plazma düzeyi artabilir.

Doz Önerisi:

 Önerilen başlangıç dozu günde 1 kez 4 mg’dir.Her Gün aynı saatte, tercihen sabah alınmalıdır.Lacipil, yiyeceklere bağlı olmaksızın günün herhangi bir zamanında alınabilir. Yaşlılarda başlangıç dozu günde bir kez 2 mg olmalıdır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...