Lösferron Forte

Lösferron Forte

Lösferron Forte nasıl kullanılır, Lösferron Forte ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Efervesan Tablet

Ferro glukonat 2H2O695 mg (=80.5 mg demir)

Ambalaj:

 30 Efervesan tablet.

Endikasyon:

 Değişik Nedenlerle meydana gelen demir eksikliği anemilerinde, demirel gereksinimin arttığı hallerde; gebelik ve emzirme dönemlerinde,çocuklarda büyüme çağında, hastalık nekahat dönemlerinde, pernisiyöz anemilerinde B12 Tedavisi yanında, demir rezorpsiyonunun azaldığı yaşlılık, malabsorbsiyon sendromu, mide asiditesinin azalması veya tamamen ortadan kalkması hallerinde ve tek taraflı beslenme sonucu gelişen anemilerde kullanımı önerilir.

Kontrendikasyon:

 Duyarlı kişilerde; demir metabolizması bozuklukları,demir tedavisine yanıt vermeyen anemiler, kurşun anemileri, talessemi,demir depo bozuklukları, hemolitik anemiler, demir eksikliği sonucu olmayan anemilerde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Demirin emilimi gıda maddeleri ile yaklaşık %50 oranında azalır. Çay, kahve, yumurta ve süt gibi gıdalarda bulunan fosfat, sitrat ve oksalat larla kompleks yaptığı için bu gıdalarla birlikte alınmamalıdır.Her demir tedavisinde gaita siyah renk alır, ama bunun önemi yoktur.

Yan Etkileri:

 Duyarlı kişilerde gastrointestinal bozukluklar, mide yanmaları, bulantı, kabızlık ve diyare gö-rülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Alüminyum, magnezyum ve kalsiyum içeren antiasitler, kolestiramin ve kloramfenikol ile aynı zamandaoral demir müstahzarları kullanılmamalıdır.Birlikte verilmesi gerektiğinden az 3 saat ara ile vermeleri gerekir. Diğer taraftan demir müstahzarları,penisilamin ve tetrasiklin resorpsiyonunu engeller.

Doz Önerisi:

 Bir bardak su içine konur ve Tablet eritilerek bekletilmeden içilir. Yemeklerden 1 saat önce alınması önerilir.Demir eksikliği tedavisinde, yetişkinler ve 12 yaşın üzerindeki çocuklara, hafif demir eksikliği durumlarında günde 1 Tablet, daha ağır durumlarda günde 2-3 Tablet verilir. 12 yaşın altındaki çocuklara günde yarım Tablet yeterlidir. Koruyucu olarak, gebelere günaşırı 1 veya günde yarım Tablet verilir. Gebeliğin 2. döneminde veya 4.aydan sonra günde 1 Tablet verilmelidir. Demir eksikliğinde tedaviye en az 1 ay devam edilmelidir. Rezervler tamamlanıncaya ve anemi kontrol altına alınıncaya kadar gereğinde 3-6 ay süre ile tedavi sürdürülür.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...