Levopront

Levopront

Levopront nedir ne için kullanılır, Levopront nasıl kullanılır, Levopront ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Şurup

Levodropropizin

Ambalaj:

 6 mg/m Lx 150 mL’lik şişe, 5mL’lik ölçeğiyle birlikte.

Endikasyon:

 Kuru öksürüğün(nonprodüktif öksürük) semptomatik tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 İlaca karşı bilinen veya kuşkulanılan aşırı duyarlılık olgularında, gebelik ve emzirme dönemlerinde, ağır karaciğer yetmezliği olanlarda, Kartagener sendromu veya siliyer diskinezi gibi mukosiliyer temizlik mekanizmasında azalma olan olgularda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Ciddi böbrek yetmezliği olgularında; yarar/risk oranı göz önüne alınarak kullanılmalıdır. Çok seyrek olarak yorgunluk ve halsizlik bildirildiğinden, araç kullanma ve herhangi bir makine işletilmesi sırasında çok dikkatli olunmalıdır.

Yan Etkileri:

 Gastrointestinal sistemde (bulantı, yanma, dispepsi,diyare ve kusma), santral sinir sisteminde (yorgunluk ve/veya asteni,halsizlik, uyuşukluk, baş ağrısı ve vertigo) ve kardiyovasküler sistemde (çarpıntı) gözlenmiştir.Çok seyrek olguda ise deride alerjik reaksiyonlar saptanmıştır.

İlaç Etkileşimleri:

 Her ne kadar klinik çalışmalar süresince benzodiazepinlerle bir etkileşim gözlenmemiş de,özellikle sedatif ilaç alan duyarlı hastalarda kullanılırken dikkatli olunması gereklidir.

Doz Önerisi:

 İlacın yemeklerden bir süre önce veya sonra alınması önerilir.Erişkinler: Günde 3 kez ve en az 6’şar saat arayla 10 mL (60 mg)şurup (2 ölçek) uygulanır. İlaç, maksimum 7 günlük tedavi dönemi aşmamak kaydıyla, öksürük kaybolana kadar ya da hekim önerisine göre alınmalıdır.Çocuklar: 2 yaşından büyük çocuklarda, üç eşit doza bölünerek ve en az 6’şar saat arayla, semptomların şiddetine göre günde kg başına 3-6 mg uygulanır. 10-20 kg arasında günde 3 kez 3 mL; 20-30 kg arasında günde 3 kez 5 mL; 30 kg’nin üstünde günde 3 kez 10 mL.Yaşlılar: Levodropropizin dozu yaşlı hastalarda dikkatle saptanmalıdır. 10 mL şurup 3.5 g sakkaroz içerdiği için, diyabetik hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Ayrıca, alkil 4-hidroksibenzoat(paraben) içerdiğinden, predispoze hastalarda aşırı duyarlılık reaksiyon gelişebilir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...