Likit Pedvax-HiB

Likit Pedvax-HiB

Likit Pedvax-HiB nedir ne için kullanılır, Likit Pedvax-HiB nasıl kullanılır, Likit Pedvax-HiB ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler ?

Flakon

  • Haemophilus bPRP 7.5mg
  • Neisseria meningitidis MPC 125 mg

Ambalaj:

 Tek dozluk 1 Flakon (0.5 mL).

Endikasyon:

 Haemophilus İnfluenzae Tip b’nin 2-71 aylık infantlarda ve çocuklarda neden olduğu invaziv hastalığa karşı rutin aşılamada endikedir.

Kontrendikasyon:

 Aşının herhangi bir bileşenine karşı aşırı duyarlılık olması.

Uyarılar:

 Anafilaktoid reaksiyon olasılığına karşı, adrenaline içeren uygun tedavi olanakları hemen kullanıma hazır olmalıdır.2 aylıktan küçük infantlarda ve 6 yaş ve üstü çocuklarda güvenirlik ve etkinlik çalışmaları gerçekleştirilmemiştir.

Yan Etkileri:

 Tahriş, uyuklama, enjeksiyon bölgesinde ağrı/acı,enjeksiyon bölgesinde eritem (2.5 cm çapında), enjeksiyon bölgesinde şişlik/sertleşme (2.5 cm çapında), olağandışı bir sesle, tiz bir tonda uzun süreli ağlama (>4 saat), diyare, kusma, ağlama, ağrı, orta kulak iltihabı, döküntü ve üst solunum yolu enfeksiyonu görülebilir.

Doz Önerisi:

Yalnızım kullanım içindir. IV yolla enjekte edilmemelidir.2-14 ay arasında: İdeali, 2-14 aylık infantlara 2 aylıkken 0.5 mL likbir doz aşı ve bundan 2 ay sonra da (veya 2. aydan sonra mümkün olan en kısa zamanda) 0.5 mL’lik bir doz aşı daha uygulanmasıdır. On iki aylıktan önce ilk iki dozluk rejim tamamlandığında, bir rapel doz gereklidir(aşağıya bakınız).15. ayda: On beş aylık veya daha büyük çocuklara tek bir 0.5mL’lik doz uygulanmalıdır.Rapel dozu: On iki aylıktan önce ilk iki dozluk rejimi tamamlayan infantlarda, ikinci dozdan sonra 2 aylık bir süre geçmek koşuluyla 12-15. aylarda bir rapel doz (0.5 mL) uygulanması gerekir.Likit Pedvaxhıb Piyasaya Sunulduğu gibi kullanılmalıdır. Sulandırılması gerekmez. Tercihen uyluğun ön dış yanına veya üst kolun dış yüzeyine 0.5 mL IM yolla enjekte edilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...