Longifene

Longifene

Longifene nedir ne için kullanılır, Longifene nasıl kullanılır, Longifene ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Şurup

Buklizin HCL

Ambalaj:

 1 mg/m Lx 150 mL’lik şişe.

Endikasyon:

 Alerjik Rinit, perenial rinit, Quincke ödemi, deri alerjileri, kontakt dermatit, ürtiker, ilaç ve besinlere bağlı alerjiler, böcek sokması gibi çeşitli kaynaklı alerjik reaksiyonların semptomatik tedavisinde endikedir. Nörodermatit, egzama ve benzeri kaşıntılı deri hastalıklarında kaşıntıyı gidermek amacıyla; antinozan etkisiyle araç tutma,ameliyat sonrası ve ışın tedavisi sonrası bulantı ve kusmalarda kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Buklizin Ve diğer piperazin türevlerine karşı aşırı duyarlı olanlarda kullanılmamalıdır.Ayrıca kapalı açılı glokomda, idrar retansiyonu riski olan, prostatik yakınması bulunanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Herhangi bir kazaya neden olmamak için motorlu araç kullananlar, tehlikeli makine başında ya da yüksek yerlerde çalışanlar, yoğun zihinsel faaliyet göstermesi gerekenler, buklizin sedatif etki olasılığı nedeniyle uyarılmalıdır. Hipertiroidizm,kardiyovasküler hastalıklar, hipertansiyon, semptomatik prostat hipertrofisi, piloroduodenal obstrüksiyon, dar açılı glokom ve astım durumlarda kullanılmamalıdır. Gebeliğin ilk üç ayında kullanılmamalıdır.Emziren annelerde kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 -Baş ağrısı ve gastrointestinal belirtiler bildirilmiştir. Uyuklama, yorgunluk,ağız kuruluğu gibi belirtiler tde görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Diğer antihistaminikler,nöroleptikler, antikolinerjikler, atropinik antispazmodikler,trisiklik antidepresanlar, disopiramid ve alkol ile birlikte verildiğinde etkilerinin artacağı göz önünde tutulmalıdır. MAO inhibitörleri antihistaminiklerin antikolinerjik etkilerini artırır.

Doz Önerisi:

 Longifene Şurup: Doz erişkinlerde günde 30-45 mg (30-45 mL), gerekirse günde 90 cm’ye (90 mL) çıkılabilir. 1-5 yaş arası çocuklarda günde 10-20 mg (10-20 mL), 5-10 yaş arası çocuklarda günde 15-30 mg (15-30 mL)’dir. Yemekler arasında alınmalıdır, yemekler dışında alındığında bol su ile içilmelidir.Longifene Tablet: Doz erişkinlerde günde 1-4 Tablet ve çocuklarda yaşlarına göre ½-1 Tablettir.Yemekler arasında alınmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...