Maxidex

Maxidex

Maxidex nedir ne için kullanılır, Maxidex nasıl kullanılır, Maxidex ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Oftalmik Pomat

Deksametazon

Ambalaj:

 %0.1x3.5 g’lik oftalmik tüp.

Endikasyon:

 Alerjik Konjonktivit, akne rozasea, yüzeysel noktalı keratit, herpes zoster keratiti, irit, siklit; kimyasal madde ve ısı nedeniyle oluşan yanıklar,yabancı cisimlerin yol açtığı göz kapağı ve bulbar konjonktiva yaralanmaları;göz ön segmentinin çeşitli nedenlere bağlı irritasyon ve enfeksiyöz olmayan enflamasyonları, gözyaşı bezi ve göz yaşı kesesi enflamasyonlarında kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Herpetik ve mikotik keratit, göz tüberkülozu,glokom anamnez, gözün tüm bakteriyel, viral ve fungal enfeksiyonları,deksametazona aşırı duyarlılık durumlarında kontrendikedir.

Uyarılar:

 Doktor gözetimi altında kullanılmaya başlanmalı ve devam edilmelidir. Gebelikte zorunlu olmadıkça kullanılmamalı,kullanılması kesin gerekli görüldüğünde yoğun ve uzun süreli tedavilerde kaçınılmalıdır. Topikal uygulanan steroidler sistemik dolaşıma geçtiği için, emziren annelerde kullanılmasının zorunlu olduğu durumlarda emzirmeye ara verilmelidir.

Yan Etkileri:

 Özellikle Uzun süren tedavilerde göz sinirlerinde harabiyet, glokom, görüş alanı ve görüş berraklığında azalma, posterior subkapsüler katarakt oluşumu gibi yan etkiler ortaya çıkabilir.Nadiren gözde yanma, batma meydana gelebilir.

Doz Önerisi:

 Maxidex Oftalmik Pomat: Günde 3-4 kez bir şerit merhem konjunktiva kesesine(veya keselerine) uygulanır. İstenilen yanıt sağlanmışsa dozaj birkaç gün içinde günde bir kase kadar tedrici olarak azaltılır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...