Menogon

Menogon

Menogon nedir ne için kullanılır, Menogon nasıl kullanılır, Menogon ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Menogon Flakon

  • FSH 75 IU

Menogon Ambalaj:

  •  5 Flakon ve 5 çözücü Ampul
  • 10 Flakon ve 10 çözücü Ampul.

Menogon Endikasyon:

Gonadların Yetersiz endojen uyarısına bağlı fertilite bozukluklarında kullanılır.Kadında: Anovülasyon nedenli infertilite; diğer tedaviler başarısız olduğu hallerde, folikül olgunlaşması bozuklukları ve korpus luteum yetmezliği,Erkekte: Belli bazı spermatogenez bozukluğu olgularında kullanılır.Kan gonadotropinleri ve/veya prolaktin düzeyi normalin üstünde olan olgularda endike değildir.

Menogon Kontrendikasyon:

Over, testis ve hipofiz tümörleri varlığında kontrendikedir.

Menogon Uyarılar:

 Tedavi öncesi, genital organların anatomik anomali ya da gonad dışı endokrinopati (örn, tiroid ya da adrenal bozuklukları, diyabet) olup olmadığını aramaya yönelik fizik muayene yapılmalıdır. Kadınlara çok yüksek dozlarda FShLHuygulaması, overlerde hiperstimülasyona yol açabilir. Gonadotropik Müstahzarlara ovulasyon indüksiyonu sonrası gerçekleşen gebeliklerde,düşük ve çoğul gebelik riski artar.

Menogon Yan Etkileri:

Seyrek olarak deri döküntüleri bildirilmiştir.

Menogon Doz Önerisi:

  • IM uygulanır.Kadınlarda kısırlık: Tedaviye günlük doz, 75-150 IU FSH a karşılık gelecek şekilde başlanır.
  • Eğer overler yanıt vermezse,dozaj, estradiol salgısında yükselme ve foliküllerde büyüme olana kadar yavaş yavaş yükseltilir.
  • Aynı dozda HMG ile tedavi, ovulasyon öncesi estradiol serum düzeyleri sağlanana kadar devam ettirilir.Eğer bu düzey çok çabuk yükselirse, doz azaltılmalıdır.
  • Ovulasyon Başlatmak için 5.000 veya 10.000 IU HCG, son HMG uygulamasından 1-2 gün sonra İM olarak uygulanır.

Erkeklerde sterilite: Başlangıçta haftada 3x1000-3000 IU uygulanır. Normal testosteron serum düzeyleri sağlandığında,birkaç ay ek olarak haftada bir HMG uygulanır. Verilecek olan doz3x75-150 IU FSH+75-150 IU LH dır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...