Moverdin

Moverdin

Moverdin nedir ne için kullanılır, Moverdin nasıl kullanılır, Moverdin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Selejilin HCl

Ambalaj:

 5mgx30 ve 100 tablet.

Endikasyon:

 Uzun sürelevodopa kullandıktan sonra dekarboksilaz inhibitörlerinin yardımıolmaksızın, artık levodopa tedavisine yeterli yanıt vermeyen(yani sabah akinezileri ve hafif on off semptomları gösteren) idiyopatik morbus Parkinson hastalığında, levodopa ile kombine tedavide endikedir.

Kontrendikasyon:

 Hipertansiyon,glokom, idrar retansiyonu ile birlikte yürüyen prostat adenomlar,ağır kardiyak ritim bozukluğu, ağır anjina pektoris, ilerlemiş bunamahalleri, mide ve duodenum ülserleri antidepresif lerle tedavi sırasında kontrendikedir.

Uyarılar:

 Dopa terapisinde, özellikle özgeçmişlerinde veya halen kardiyovasküler yetmezlik, psişik sorunlar,gastrik ya da duodenal ülseri olan rizikolu hastalar göz altında tutulmalıdır.Tercihen gebelik sırasında kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Bulantı,nadiren kusma, ağız kuruluğu, ortostatik hipotansiyon, istisnai olarak ritim bozuklukları, uykusuzluk, ajitasyon, anksiyete, nadiren halusinasyon, zihin bulanması gibi psikotik epizodlar, devamlı veya yoğun diskinezi, nadiren spastik tipte anormal hareketler gö-rülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Levodopa İle etkileşimi özel bir durumdur. Sinerjik etki beklendiğinden ilaç izlenmelidir. Selejilin genellikle levodopa dozunu %30 oranında azaltır ve buna bağlı olarak da istenmeyen etkiler en az düzeye iner.

Doz Önerisi:

 Sabahları kahvaltıdan sonra 2 Tablet veya kahvaltıdan sonra 1 Tablet ve öğle yemeğinden sonra 1 Tablet alınır. Uygulama Daima levodopa ile kombine edilmelidir. Levodopa dozu kombine tedavi sırasında 3-4 günlük aralarla %10’luk porsiyonlar halinde %30'u kadar düşürülebilir. Tabletler çiğnenmeden bir miktar sıvı ile yutularak alınır. Günlük maksimum doz 10 mg’dir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...