Nasonex Aqueous

Nasonex Aqueous

Nasonex Aqueous nedir ne için kullanılır, Nasonex Aqueous nasıl kullanılır, Nasonex Aqueous ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler ?

Nasonex Aqueous Spray

Mometazon furoat 50 µg/doz

Ambalaj:

 140 doz için 18 g süspansiyon içeren, manuel doz ayarlı ambalaj.

Endikasyon:

 Erişkinlerde 3 yaş ve üzerindeki çocuklarda mevsimsel veya yıl boyu süren alerjik rinit semptomlarının tedavisinde ve mevsimsel alerjik rinitin profilaksisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Mometazona aşırı duyarlık, kontrendikasyondur.Burun mukozası ile ilişkili tedavi edilmemiş lokalize enfeksiyonlar varlığında kullanılmamalıdır. Kortikosteroidlerin yara iyileşmesine olan inhibitör etkisinden dolayı yakın geçmişte burun ameliyatı veya travması geçirmiş olan hastalarda, yara iyileşmeden önce nazal kortikosteroidler kullanılmamalıdır.

Nasonex Aqueous Uyarılar:

 Eğer gerekiyorsa, mometazon furoat, aktif ve latent solunum yolu tüberküloz enfeksiyonları ve tedavi edilmemiş mantar, bakteri veya sistemik virüs enfeksiyonları veya oküler herpes simpleks enfeksiyonu olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.Nazofarenkste Israrlı irritasyon, mometazon ile tedavinin kesilmesini gerektirebilir.Tedaviden beklenen yararın tam olarak elde edilmesi için 48 saat geçmesi gerekebilir. Gebe, emziren veya gebelik riski taşıyan kadınlar kullanımına karar verilirken anne, fetüs ve bebeğe verilebilecek olası zararlar, beklenen yararlarla karşılaştırılmalıdır.

Nasonex Aqueous Yan Etkileri:

 Baş ağrısı, epistaksis (kanama,kanlı mukus ve kan pıhtıları), faranjit, burunda yanma, burunda irritasyon ve burunda ülserasyon görülebilir.

Nasonex Aqueous Doz Önerisi:

Erişkinler (geriatrik hastalar dahil) ve 12 yaşın üzerindeki çocuklarda profilaksi ve tedavi için genellikle önerilen doz günde bir kez her iki burun deliğine 50 µg’lik iki püskürtme olmak üzere günde toplam doz 200 µg’dir. Semptomların kontrol altına alınmasından sonra sürek dozu olarak her burun deliğine bir püskürtme olmak üzere günde toplam 100 µg’ye düşürülebilir. Tam terapötik yarar elde etmek için düzenli olarak kullanılması önerilir.Nasonex Aqueous Nasal Spray ile profilaktik tedaviye polen mevsiminin başlamasından 2-4 hafta önce başlanması önerilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...