Navelbine

Navelbine

Navelbine nedir ne için kullanılır, Navelbine nasıl kullanılır, Navelbine ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flakon IV

Vinorelbin bitartarat

Ambalaj:

 10 mg/1 mLx1 Flakon

: : 50 mg/5 mL x 1 flakon.

Endikasyon:

 Küçük Hücreli olmayan akciğer kanseri veya metastatik meme kanserinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Gebelerde,emziren annelerde ve ciddi hepatik yetmezliği olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 IV yoldan uygulanmalıdır.Hepatik yetersizlik durumunda doz azaltılmalıdır. İlacın basınç nedeniyle fışkırması sonucu göze kaçmasından sakınılmalıdır.Ciddi irritasyon ve kornea ülserasyonuna nedenolabilir. Şua bölgesine karaciğer dahilse, radyoterapiyle aynı zamanda uygulanmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Granülositopeni,orta şiddette anemi, periferik olarak genelde derin tendon reflekslerin ortadan kalkması, uzun süreli tedavi sonrası alt eklemlerde zayıflık,kabızlığa yol açan parezi,paralitik ileus, kabızlık, tekrar oranı düşük bulantı ve kusma, bronkospazm, tedrici olarak hafif alopesi,çene ağrıları gö-rülebilir. IV. enjeksiyon sırasında ilacın ekstravazasyonu,nekroza neden olan lokal reaksiyonlara yol açabilir.

Doz Önerisi:

 Monoterapide normal doz haftada bir uygulanan 25-30 mg/m2’dir. Kombine terapide, doz ve uygulama sıklığı takip edilecek protokole göre belirlenir. Enjekte edilecek doz, enjeksiyon suyu içinde seyreltilerek (125 mL gibi), kısa sürede verilmelidir(15-20 dakika). Belirtilen doz aşılmamalıdır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...