Nexium

Nexium

Nexium nedir ne için kullanılır, Nexium nasıl kullanılır, Nexium ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

IV Flakon

Esomeprazol

Ambalaj:

 40 mgx1 flakon.

Endikasyon:

 Preparatın İV formu, oral yoldan tedavinin uygun olmadığı durumlarda oral tedaviye alternatif olarak gastroözofageal refluks hastalığında; film tablet formu ise,gastroözofageal refluks hastalığında, erozif refluks özofajitinin tedavisi,nükslerin önlenmesi, iyileşmiş refluks özofajitinin uzun süreli tedavisi vegastroözofagal refluks hastalığının semptomatik tedavisinin yanı sıra uygun bir antibiyotik kombinasyonu ile birlikte Helicobacter pylori ilişkili duodenum ülserlerinin tedavisi ve peptik ülserlerde nükslerin önlenmesinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Esomeprazol Veya benzimidazole aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Uzun süre tedavi edilen hastalar (özellikle bir yıldan fazla) düzenli kontrol altında tutulmalıdır. İzomaltoz yetersizliği gibi kalıtsal problemleri olan hastalar esomeprazol kullanmamalıdır. Gebe kadınlara bu ilacı verirken dikkatli olunmalıdır.Emzirme dönemlerinde kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Baş ağrısı,karın ağrısı, diyare, şişkinlik hissi, bulantı/kusma, kabızlık ve seyrek olarak dermatit, pruritus, ürtiker, baş dönmesi, ağız kuruluğu görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Diazepam,sitalopram, imipramin, klomipramin, fenitoin gibi ilaçlarla birlikte kullanıldığında,bu ilaçların plazma konsantrasyonları artabilir ve dozlarının azaltılması gerekebilir.

Doz Önerisi:

 Tabletler bütün olarak sıvı ile alınmalı, çiğnenmemeli ve ezilme nedir. Yutma güçlüğü olan hastalarda, Tabletler yarım bardak su(karbonat iyonu içermeyen gazsız su) içinde çözülerek de alınabilir. Hazırlanan Karışım hemen veya 30 dakika içinde içilmelidir. Bardakta kalan kısım, yarım bardak su ile çalkalanarak tekrar içilir. Karışım içilirken pelletler ezilmemeli ve çiğnenmemelidir.Erozif refluks özofajiti’nin tedavisinde: Dört hafta süreyle günde bir kez 40 mg.Nükslerin Önlenmesi için iyileşmiş refluks özofajiti’nin uzun süreli idame tedavisinde: Günde bir kez 20 mg.Gastroözofageal reflukshastalığının (GÖRH) semptomatik tedavisinde: Özofajiti olmayan hastalarda günde bir kez 20 mg.Uygun bir antibiyotik kombinasyonu ile birlikte Helicobacter pylori eradikasyonunda ve Helicobacter Pylori ile ilişkili duedonum ülserlerinin tedavisinde Helicobacter pylori ile ilişkili peptik ülserlerde nükslerin önlenmesi: Her biri günde iki kez olmak üzere 7 gün süreyle; 20 mg Nexium, 1 gram amoksisilin ve 500 mg klaritromisin. Oral yoldan tedavinin uygulandığı hastalar, parenteral olarak günde bir kez 20-40 mg Nexium ile tedavi edilebilir. Refluks Özofajiti olan hastalar günde bir kez 40 mg ile tedavi edilmelidir. Genel Olarak intravenöz yoldan tedavi süresi kısadır ve mümkün olan en kısa süredeoral tedaviye geçilmelidir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...