Nizoral

Nizoral

Nizoral nedir ne için kullanılır, Nizoral nasıl kullanılır, Nizoral ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

ovül

Ketokonazol

Ambalaj:

 400 mgx5 ovül.

Endikasyon:

 Akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır. Kroniknükseden vulvovajinal kandidozda, mide ve bağırsaklardakiCandidatürlerinidenetlemek amacıyla ketokonazolun oral formları ile birlikte kullanılabilir.

Kontrendikasyon:

 Ketokonazol Aşırı duyarlı kişilerde kullanılmamalıdır.

Uyarılar: Lokal olarak duyarlık ya da alerjik reaksiyon görülürse tedavi kesilmelidir. Enfekte olduğu durumlarda, hasta eşinin de tedavi edilmesi gerekir. Bazı hastalardasınırlı oranda intravajinal emilim gö-rülebileceğinden, gebeliksırasında sadece tedavideki risk/yarar oranının hastanın lehine olduğuna karar verildiği durumlarda kullanılmalıdır. Anne sütüne geçen aktif madde miktarı, klinik önem taşıyacak kadar azdır.

Yan Etkileri:

 Genellikle iyi tolere edilir.Nadiren, özellikle tedavinin ilk günlerinde lokal irritasyon, kaşıntı ve yanma duyusu görülebilir.

Doz Önerisi:

 Ağır Olmayan Vulvovajinal Kandidoz: 3 gün süreyle günde 1 ovül, vajina içine uygulanır.Ağır Vulvovajinal Kandidoz: 5 gün süreyle günde 1 ovül, vajina içine uygulanır. Kronik, nükseden enfeksiyonlarda, tedavi birkaç ay süreyle belirli aralıklarla tekrarlanabilir. Adet kanamasının bitiminden hemen sonra başlanarak 3 yada 5 gün art arda, günde 1 ovül vajina içine uygulanır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...