Niksen

Niksen

Niksen nedir ne için kullanılır, Niksen nasıl kullanılır, Niksen ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Şampuan

Permethrin %1

Ambalaj:

 150 mL’lik plastik tüp.

Endikasyon:

 Baş bitienfestasyonlarının tedavisinde ve risk altındaki insanların baş biti enfestasyonları ndan korunmasında endikedir.

Kontrendikasyon:

 Piretroidler,piretrinler ve permetrin karşı alerjisi olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Sadece dıştan kullanım içindir.Gözler için irritan değildir. Ancak kazara bulaşırsa, gözler hemen bol temiz su ile yıkanmalıdır. Hayvan çalışmalarında, gebelik sırasında permetrin uygulaması nedeniyle fetusun zarar gördüğünü belirten herhangi bir bilgi elde edilmemiştir. Permetrinin çok az bir yüzdesi süte geçebildiğinden, sütteki konsantrasyonlarının yenidoğan/-bebek için herhangi bir risk oluşturması beklenmez.

Yan Etkileri:

 Genelde iyi tolere edilir. Çok Az kişide baş derisinde eritem, döküntü ve/veya irritasyon (yanma/batma ve karıncalanma) görüldüğü bildirilmiştir.

Doz Önerisi:

 Yetişkinler ve çocuklarda, saçlar ılık su ile ıslatılır,şampuanın ılık su yardımıyla saçlar arasında yayılması ve köpürmesi sağlanır ve 4 dakika kafada tutulur. Bol su ile yıkanır, temiz bir havluyla kurulanır. Saçlar ölü bit ve yumurtalarından uygun bir tarak yardımıyla arındırılır. Genellikle tedavinin tekrarı gerekmez.Ancak canlı bit ve sirkelerin görülmesi halinde tedavi 7 günden sonra tekrarlanabilir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...