Nostil

Nostil

Nostil nedir ne için kullanılır, Nostil nasıl kullanılır, Nostil ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Burun Spreyi

Fenilefrin HCL 35 mg, klorfeniramin maleat 60 mg, klorbutanol 75 mg

Ambalaj:

 15 mL’lik şişe.

Endikasyon:

 Alerjik Kaynaklı saman nezlesi, koriza, akut sinüzit, akut rinosinüzit gibi bütün akut rinit olgularının tedavi ve profilaksisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Bileşimdeki Fenilefrinin vazokonstriktör etkisi nedeniyle, atrofik rinit ve zenada kontrendikedir. Bileşimdeki maddelerden herhangi birine duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Önerilen dozlarda kullanılmalıdır. 3-5 günden uzun süre ve yüksek dozlarda kullanıldığında burunda yeniden tıkanıklık(konjesyon) yapabilir. Hipertiroidli, glokomlu ve hipertansiyonlularda;ciddi kalp rahatsızlığı bulunanlarda dikkatli olarak ve yüksek dozlaruygulamaktan sakınarak kullanılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Bazı hastalarda kullanıldığında ısırgan bir his oluşabilir, biriki günde geçer.

Doz Önerisi:

 Erişkinlerde günde 4-6 kez, her burun deliğine 2-4 damla ve çocuklarda günde 3-4x1-2 damla uygulanır. 6 yaşına kadar olan çocuklarda preparat günde 3-4x1-2 damla uygulanır. 6 yaşına kadar olan çocuklarda preparat yarı yarıya dilüe edilerek kullanılmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...