Omeprazid

Omeprazid

Omeprazid nedir ne için kullanılır, Omeprazid nasıl kullanılır, Omeprazid ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Mikropellet

Ambalaj:

 20 mgx14 Kapsül.

Endikasyon:

 Gastrik Ülser, duodenal ülser, reflü özofajit, Zollinger Ellison sendromu ve H2 Reseptör antagonistleri ile tedaviye yanıt vermeyeninatçı ülser olgularının tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Omeprazole Karşı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Etki ve güvenirliği belirtilmediğinden gebelerde ve emzirenlerde kullanılmaz.

Yan Etkileri:

 Nadir Görülebilen yan etkiler baş ağrısı, diyare, karın ağrısı, bulantı,gaz, baş dönmesi, parestezi, halsizlik, ağız kuruluğu, ciltte döküntüsü ve genellikle hafif ve geçicidir.

İlaç Etkileşimleri:

 Diazepam,varfarin, fenitoin gibi ilaçların etkilerini uzatabilir. Siklosporinve disulfiram ile etkileşmeler bildirilmiştir. Ketokonazol, ampisilin esterleri, demir tuzları gibi ilaçların emilimini etkileyebilir.

Doz Önerisi:

 Gastrik ülser ve reflu özofajit tedavisinde 1 kez 1 Kapsül ve tedaviye yanıt vermeyen olgularda 1 kez 2 Kapsül dozunda kullanılır. Duodenal ülser tedavisinde iki hafta süreyle günde 1 kez 1 Kapsül uygulanır. Gerektiğinde tedavi süresi 2 hafta daha uzatılır.Zollinger Ellison sendromunda günde 1 kez 3 Kapsül uygulanır. Düzgünlük 180 mg’ye kadar arttırılabilir. 80 mg’nin üzerindeki tozlar ikiye bölünerek verilmelidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...