Omeprol

Omeprol

Omeprol nedir ne için kullanılır, Omeprol nasıl kullanılır, Omeprol ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kapsül

omeprazol

Ambalaj:

 20 mgx14 kapsül.

Endikasyon:

 Gastrik Ülser, duodenal ülser, reflü özofajit, Zollinger Ellison sendromu ve H2 Reseptör antagonistleri ile tedaviye yanıt vermeyen inatçı ülser olgularının tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Omeprazole Karşı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Etki ve güvenirliği belirtilmediğinden gebelerde ve emzirenlerde kullanılmaz.

Yan Etkileri:

 Nadir Görülebilen yan etkiler baş ağrısı, diyare, karın ağrısı, bulantı,gaz, baş dönmesi, parestezi, halsizlik, ağız kuruluğu, ciltte döküntüsü ve genellikle hafif ve geçicidir.

İlaç Etkileşimleri:

 Diazepam,varfarin, fenitoin gibi ilaçların etkilerini uzatabilir. Siklosporinve disulfiram ile etkileşmeler bildirilmiştir. Ketokonazol, ampisilin esterleri, demir tuzları gibi ilaçların emilimini etkileyebilir.

Doz Önerisi:

 Günlük doz gastrik ülser ve reflü özofajitte 1x1 Kapsül ve tedaviye yanıt vermeyen olgularda 1x2 Kapsüldür. Duodenal Ülser tedavisinde iki hafta süreyle 1x1 Kapsül uygulanır. Gerektiğinde Tedavi süresi 2 hafta daha uzatılır. Zollinger Ellison sendromunda günde 1x3 Kapsül uygulanır. Maksimum günlük doz 180 mg’dir. 80 mg’nin üzerindeki tozlar ikiye bölünerek verilmelidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...