OncoTice

OncoTice

OncoTice nedir ne için kullanılır, OncoTice nasıl kullanılır, OncoTice ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flakon

BCg Tice suşu 5x108 Koloni Formasyon Ünitesi

Ambalaj:

 2mLx1 ampul.

Endikasyon:

 İlk ve nükseden mesane yüzeyel ürotelyal hücre kanseri (Dis) tedavisinde ilk veya nükseden t(derece 1, 2 veya 3) veya T1(derece 1, 2 veya 3) aşamasında mesane yüzeyel ürotelyal hücre kanserinin TUR’dan sonraki ek tedavisi olarak kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Konjenital veya hastalık, ilaçlar ya da diğer terapi nedeniyle mi oluştuğuna bakılmaksızın, zayıflayan immün yanıt; pozitif HCV seroloji; gebelik ve emzirme; aktif tüberkülozenfeksiyonu veya tüberkülostatik ajanların kullanılmasını gerektirendiğer hastalıklar ve üriner alan enfeksiyonlarında kontrendikedir.İdrardan alınan bakteri kültürü negatif olana kadar ve antibiyotiklerleve/veya üriner antiseptiklerle yapılan terapi tamamlanana kadarBCG/Tice tedavisine ara verilmelidir.

Uyarılar:

 BCG/Tice suşunun ilk intravezikalinstilasyonundan önce Mantoux testi (PPD) yapılmalıdır. Bu testin pozitif olduğu durumlarda eğer buna ek olarak aktif tüberküloz enfeksiyonu ait tıbbi kanıt varsa, BCG/Tice’in intravezikal instilasyonu kontrendikedir.

Yan Etkileri:

 Hastaların çoğunda dizüri,sık idrara çıkma ve hematüri gibi mesane irritasyonu semptomları gelişir. Hastaların çoğunda bu semptomlar 2. ve 3. instilasyon sonra görülür.

İlaç Etkileşimleri:

 BCG/Tice, pirazinamid dışında rutin olarak kullanılan tüberkülostatik ajanlara karşı duyarlıdır.

Doz Önerisi:

 İnstilasyon başına 1 Ampul, 1 mL’lik steril, apirojen serum fizyolojik solüsyonu ile sulandırılır ve mesaneye instyle edilir. Eğer mesanenin yüzeyel ürotelyal hücre kanserinde TUR’dan sonraki tedavi olarak kullanılırsa,OncoTice terapisine TUR gerçekleştirildikten sonra 10.-15. günler arasında başlanmalıdır. Hem mesanede Tis tedavisi içinOncoTice terapisi, hem de mesanede yüzeysel hücre kanserinin TUR’dan sonraki OncoTice tedavisi,OncoTice’in ardışık 6 haftalık bir dönem süresince haftada bir instilasyonu kapsar. Klinik durum sağlanırsa bu program haftada bir kez tekrarlanabilir. Sonra da bunu sürek tedavisi izleyebilir. Sürek tedavisi 6 haftalık tedavi süresinin bitiminin ardından 4-6 haftalık bir aradan sonra başlamalıdır. Sürek tedavisiboyunca OncoTice maksimum ardışık 12 aylık bir dönem süresince ayda bir instile edilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...