Paxil

Paxil

Paxil nedir ne için kullanılır, Paxil nasıl kullanılır, Paxil ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Paroksetin HCl

Ambalaj:

 20 mgx28 tablet.

Endikasyon:

 Tepkisel Ve şiddetli depresyon ve anksiyetenin eşlik ettiği depresyon dahil olmak üzere tüm depresyon tipleri, Obsesif Kompulsif Hastalık (OKH) semptomlarının tedavisi ve relapsın önlenmesi, agorafobi ile birlikte veya agorafobi olmaksızın Panik Hastalığı semptomlarının tedavisi ve relapsın önlenmesi, sosyal anksiyete bozukluğu ve sosyal fobi tedavisi.

Kontrendikasyon:

 Paroksetine Karşı bilinen aşırı duyarlılık durumlarında kontrendikedir.

Uyarılar:

 Kardiyak problemleri olan hastalara uygulanırken dikkatli olunması önerilir. Epilepsi hastalarının tedavisinde, paroksetin kullanılırken dikkatli olunmalıdır. Paroksetin Tedavi kesildikten sonra 2 hafta süreyle MAO inhibitörleri kullanılmamalıdır.Mani öyküsü olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır. Oral antikoagülanalan hastalara paroksetin büyük bir dikkatle verilmelidir. Gebelik Ve süt verme dönemlerinde kullanılmasına potansiyel yararları ve olası zararlar göz önüne alınarak karar verilmelidir. Hastalar Araba veya makine kullanma yetenekleri hakkında uyarılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Mide bulantısı,uykulu hal, terleme, titreme, asteni, ağız kuruluğu, uykusuzluk ve impotans ve ejakülasyon bozuklukları gibi cinsel fonksiyon bozukluğu görülebilir. Ayrıca, baş dönmesi, kusma, diyare, huzursuzluk, halüsinasyonlar hipomani olguları bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Paroksetin,alkolün yol açtığı mental ve motor beceri kaybını artırmamasınakarşın, depresyonlu hastalarda alkolle birlikte kullanılması önerilmez.Paroksetinle lityumun birlikte kullanılması durumunda dikkatli olunmalı ve lityum düzeyleri izlenmelidir. Fenitoin İle birlikte uygulanmasıyla paroksetinin plazma konsantrasyonlarında azalma ve yan etkilerde artma görülür. Paroksetinin diğer antikonvülzanlar birlikte kullanılması da yan etki insidansında artışa yol açabilir.Paroksetin,oral antikoagülan alan hastalarda büyük bir dikkatle uygulanmalıdır.

Doz Önerisi:

 Yetişkinlerde kullanılır. Günde bir kez sabahları yemekle birlikte alınması tavsiye edilir. Tabletler çiğnenmeden yutulmalıdır. Önerilen Günlük dozları, depresyonda 20 mg, obsesif kompulsif hastalıkta 40 mg, panik hastalığında 40 mg, sosyal anksiyete bozukluğu ve sosyal fobide 20 mg’dir.Yaşlılarda dozajlama yetişkinlerin başlangıç dozunda başlamalıdır ve haftada 10 mg’lik artışlar halinde hastanın cevabına göre maksimum 40 mg’ye kadar artırılabilir. Şiddetli renal bozukluğu veya şiddetli hepatik bozukluğu olan hastalarda tavsiye edilen doz günde 20 mg’dir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...