Polytrim

Polytrim

Polytrim nedir ne için kullanılır, Polytrim nasıl kullanılır, Polytrim ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Göz Damlası

Polimiksin B sülfat 10.000 IU, trimetoprim 1 mg/ml

Ambalaj:

 5 mL’lik, plastik şişe.

Endikasyon:

 Duyarlımikroorganizmaların neden olduğu göz ve adnekslerinin, konjunktivit,keratit, kornea ülserleri, konjonktivitle bağlantılı ülseratif blefarit ve kronik dakriyosistit dahil bakteriyel enfeksiyonlarının tedavisinde endikedir. Gözden yabancı cisim çıkarılması dahil çeşitli cerrahi girişimlerden sonra oluşabilecek oküler enfeksiyonlarda korunmada hem preoperatif hem postoperatif olarak uygulanabilir.

Kontrendikasyon:

 Bileşenlerden herhangi birine antibiyotiklerin polipeptid grubu gibi çapraz duyarlılık oluşturan maddelere karşı aşırı duyarlılık gösteren hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Bu kombinasyona karşı aşırı duyarlılık reaksiyonlarının nadir görülmesi beklenir, ancak tedavi sırasında bir aşırı duyarlılık reaksiyonundan şüphelenilmesi halinde uygulamadurdurulmalıdır. Bu kombinasyonun aktif bileşikleri gebelikte herhangi bir ters etki belirtisi olmadan yıllardır kullanılmıştır.Anne sütüne geçip geçmediği hakkında bilgi yoktur.

Yan Etkileri:

 Kişisel Duyarlılığa bağlı olarak nadiren geçici hafif yanma veya batma hissi ve daha az olarak gözde kızarıklık gö-rülebilir.

Doz Önerisi:

 Polytrim Göz Damlası: Gözyaşı ile izotoniktir, gözde iyi tolere edilir ve bebekler dahil bütün yaş gruplarında uygulanmaya uygundur. Önerilen doz, etkilenmiş göze günde 4 kez bir damladır ancak durumun ciddiyetine göre daha sık uygulama gerekli olabilir. Gözün iyileşmesinden sonra en az 2 gün tedaviye devam edilmelidir.Polytrim Göz Merhemi: Göze İyi tolere edilir ve bebekler dahil her yaştaki hastalara uygulanabilir.Uygulamadan önce, çapak, iltihap, kabuk vb. birikmiş kalıntılar gözden temizlenmelidir. Merhem ince bir tabaka halinde ya etkilenen bölgeye ya da konjonktivanın göz küresi ile göz kapağı arasında kalan alana, enfeksiyonun şiddetine bağlı olarak günde 2-4 kez sürülmelidir.Uygulamaya, gözün iyileşmesinden sonra en az 48 saat daha devam edilmelidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...