Prednol Krem

Prednol Krem

Prednol Krem nedir ne için kullanılır, Prednol Krem nasıl kullanılır, Prednol Krem ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Prednol Krem

  • Prednasinolon  125,
  • iyodoklorhidroksikin %3

Prednol Krem Ambalaj:

 Prednol Krem 30 g lik tüp.

Prednol Krem Endikasyon:

 Kortikosteroidlerin Lokal kullanılmasını gerektiren bütün deri hastalıklarının kuru ve kabuklu şekillerinde, özellikle bakteriyel ya da fungal enfeksiyon eklendiği durumlarda kullanılır. Ayrıca yanıklar, güneş yanıkları ve eritrodermi de ancak hekim önerisiyle kullanılmalıdır.

Prednol Krem Kontrendikasyon:

Deri tüberkülö-zü ile deri sifilizinde ve canlıvirüs aşılarının (Çiçek vb.) uygulanması sırasında kullanılmamalıdır.Subakut Myelopatik nöropati de kullanılmamalıdır. Topikal kortikosteroidler,rozasea, akne vulgaris ve perioral dermatitte tek başlarına cilt üzerinde aynı zamanda bakteriyel, fungal ve viral bir enfeksiyon varlığında kontrendikedir.

Uyarılar: Uzun süreli tedavilerde bebeklik,çocukluk ve gençlik dönemlerinde büyüme geriliğine neden olabilirler.Gebelikte tıbbi zorunluluk olmadıkça kullanılmamalıdır. Kullanılması Gerekiyorsa hekim kontrolünde, küçük bir alanda ve kısa süreli kullanılmalıdır.Tedavi süresince güneş ışığı ile direkt temas edilmemelidir.

Prednol Krem Yan Etkileri:

 Nadiren yanma, kaşıntı, ciltte tahriş ve/veya kuruluk, folikülit, akneiform, erüpsiyon, deri atrofisi,hiperpigmentasyon, perioral dermatit, alerjik kontakt dermatit, deri maserasyonu ve sekonder enfeksiyon gözlenebilir. Fotosensitivite Yapabilir.

Prednol Krem Doz Önerisi:

 PrednolA Krem: Günde 2-3 kez lokal olarak hastalıklı bölgeye sürülür.

Prednol Krem Uyarılar:

  • Aşırı dozlarda alındığında hipervitaminoza yol açabileceği unutulmamalıdır.
  • Başka multivitamin içeren preparatlar ile birlikte kullanılmamalıdır.

Prednol Krem Yan Etkileri:

 Allerjik deri döküntüleri, mukoza ülserasyonları ve niasine bağlı olarak, nadiren görülebilen sıcaklık hissi, baygınlık hissi gibi yan etkiler ortaya çıkabilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...