Pylorid

Pylorid

Pylorid nedir ne için kullanılır, Pylorid nasıl kullanılır, Pylorid ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Ranitidin bizmut sitrat

Ambalaj:

 400 mgx28 tablet.

Endikasyon:

 Duodenalülser ve selim gastrik ülser tedavi ve nükslerinin önlenmesindekullanılır.Helicobacter pylori eradikasyonunda ve nükslerin önlenmesi de amoksisilin ve klaritromisin ile birlikte kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Aşırı duyarlılık gösterenlerde kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Ranitidin ve bizmut böbreklerle elimine edilir ve renal yetmezlikte ve yaşlılarda plazma düzeyleri artabilir.Aşırı böbrek yetmezliğinde kullanılmamalıdır. Akut porfiri öyküsü olanlarda kullanılmasından kaçınılmalıdır. Gebelikte kullanılmamalıdır.Emziren annelerde kesinlikle gerekmiyorsa, kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Bizmut içeren ilaçlar dışkıyı siyaha boyar. Nadiren Kaşıntı, ciltte kızarıklık, döküntü ve anafilaksi bildirilmiştir.Diyare, karında rahatsızlık ve mide ağrısı gibi gastrointestinal rahatsızlıklar ve baş ağrısı bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Ranitidin bizmut sitratın emilimi klaritromisinile birlikte verildiğinde artar. Bu artışın klinik önemi yoktur. Yiyecekler Bizmut emilimini azaltmak ile birlikte, klinik olarak önemli değildir.

Doz Önerisi:

 Önerilen doz sabah ve akşam, yiyecekle birlikte veya değil,Peptik Ülser Tedavisinde: Duodenal ülserde günde 2 kez 1 Tablet, 4 hafta, gerekirse 4 hafta daha uzatılır.Selim Gastrik Ülserde: Günde 2 kez 1 Tablet, 8 hafta süreyle.H.Pylori Pozitif Duodenal Ülser Tedavisinde: İlk 2 hafta için günde 2 kez 1 Pylorid Tablet ile birlikte günde 4 kez 500 mg amoksisilin veya günde 4 kez 250 mg veya 3 kez 500 mg klaritromisin önerilir. İzleyen2 hafta daha tedaviye günde 2 kez 1PyloridTabletdozunda devam edilir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...