Rhinocort

Rhinocort

Rhinocort nedir ne için kullanılır, Rhinocort nasıl kullanılır, Rhinocort ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Burun Aerosolü

Budesonid 50 mg/doz

Ambalaj:

 200 dozluk ambalaj.

Rhinocort Aqua

Burun Spreyi

Budesonid 50 mg/doz

Ambalaj:

 10 mL’lik ambalaj.

Endikasyon:

 Mevsimsel Alerjik rinit, sürekli (perennial) alerjik rinit, vazomotor rinitte endikedir. Polipektomi sonrasında nazal poliplerden korunma kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Duyarlı Kişilerde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Budezonid hızlı düzelme sağlayan bir ajan değildir.Tam etkinin ortaya çıkması için genellikle birkaç gün gerekir. Mevsimlere Bağlı rinitin tedavisi, mümkünse allerjenlere maruz kalınmasında önce başlanmalıdır. Zorunlu nedenler olmadıkça gebelik sırasında kullanımından kaçınılmalıdır. Anne sütüne geçişi ile ilgili henüz bir bilgi yoktur.

Yan Etkileri:

 Seyrek Olarak ilacın hemen kullanımından sonra hapşırma nöbetleri gö-rülebilir.Hafif kanlı sekresyon meydana gelebilir.

Doz Önerisi:

 Rhinocort Aerosol: Saman nezlesinde sabah ve akşam olmak üzere her burun deliğine ikişer uygulama yapılır. Perennial Rinitte sabah ve akşam her burun deliğine ikişer uygulama yapılır.İyi bir etki sağlandığında doz her burun deliğine sabah ve akşam bir uygulamaya indirilebilir.

Rhinocort Sprey: Rinit tedavisinde erişkinler ve 6 yaşın üzerindeki çocuklarda önerilen başlangıç dozu günde 400 mg’dir. Doz sabahları günde tek doz olarak ya da sabah ve akşam olmak üzere iki bölümde yapılır. Nazal poliplerin önlenmesi ve tedavisinde önerilen doz günde iki kez 200 mg’dir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...