Rif

Rif

Rif nedir ne için kullanılır, Rif nasıl kullanılır, Rif ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul IM

Rifamisin SV sodyum

Ambalaj:

 125 mg/1.5 mL x 1 Ampul

: : 250 mg/3mLx1 ampul.

Endikasyon:

 Gram Pozitif Mikroorganizmaların (stafilokok, streptokok, pnömokok, ve.) neden olduğu bütün enfeksiyonlar ve özellikle diğer antibiyotik tedavilerinin yanıt vermediği durumlarda, deri ve yumuşak doku enfeksiyonları: fronküloz, piyodermit, favus, apse, flegmon, selülit, lenfadenit;osteomiyelit, mastit, doğum ve düşüklerden sonra görülen enfeksiyonlar;Gram Pozitif mikroorganizmalardan kaynaklanan bronkopulmoner enfeksiyonlar,stafilokokal septisemi, stafilokokal enteritlerde endikedir.Gram Negatif mikroorganizmalar veya karışık floranın neden olduğu enfeksiyonlar da dahil safra yollarına ait bakteriyel enfeksiyonların(kolesistit, hepato kolanjit vs.) tedavisinde ve safra yolları ameliyatlarında profilaktik olarak kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Rifamisinler Duyarlı hastalarda, ağır karaciğer yetmezliklerinde ve safra yollarının global tıkanıklıklarında, gebe olma olasılığı olan kadınlarda yada gebeliğin ilk üç ayında kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Yüksek dozda rifampisin alımından sonra idrarda kırmızımtrak renklenme görülebilir, bu endişelenecek bir durum değildir.Yetersiz Hepatik eliminasyon durumunda antibiyotiğin dozu ayarlanmalıdır.

Yan Etkileri:

 Ciltte kızarıklık, ürtiker, kaşıntı,eozinofili gibi alerjik reaksiyonlar; bulantı, diyare gibi gastrointestinal rahatsızlıklar ve karaciğer fonksiyonlarında geçici anormallikler(serum bilirubin ve transaminaz düzeylerinde artış) çok nadir olgularda gözlenmiştir.

Doz Önerisi:

 Erişkinlerde ve 6 yaşından büyük, 24 kilodan ağır çocuklarda günlük doz, her 12 saatte bir 250 mg’lik IM uygulamadır(günde 500 mg). Endikasyonun şiddetine göre, günde 500 mg’nın üstüne çıkması gerektiğinde, toplam günlük dozun 3 eşit porsiyon halinde uygulanması önerilir. Küçük çocuklarda doz 10-30 mg/kg’dir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...