Rilutek

Rilutek

Rilutek nedir ne için kullanılır, Rilutek nasıl kullanılır, Rilutek ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Riluzol

Ambalaj:

 50 mgx56 tablet.

Endikasyon:

 Amyotrofik Lateral skleroz (ALS) hastalarında mekanik ventilasyon gerekli olana dek yaşamı uzatmak amacıyla kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Riluzole Karşı hipersensitivite öyküsü olan hastalarda kullanılmamalıdır.Karaciğer hastalıkları olan ya da transaminaz değerleri üst normal sınır ın 3 katı olan hastalarda kullanılmamalıdır. Gebe ve emziren hastalarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Hastalar, ateşli bir hastalık geçirdikleri takdirde hekimlerine bildirmeleri konusunda uyarılmalıdır. Hekim, ateşli bir hastalık konusunda gelen uyarıyı dikkate alarak akyuvar sayımı yapmalı ve nötropeni saptanırsa riluzol kesilmelidir. Hastalar, sersemlik ve baş dönmesi olabileceği konusunda uyarılmalı ve araç ve makine kullanmaları salık verilmelidir.

Yan Etkileri:

 Anafilaktoid Reaksiyon, anjiyoödem, pankreatit, asteni, bulantı ve karaciğer fonksiyon testlerinin yükselmesi görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Kafein,diklofenak, diazepam, nisergolin, klomipramin, fluvoksamin, fenasetin,teofilin, amitriptilin ve kinolonlar potansiyel olarak riluzol eliminasyonunu azaltabilir; sigara dumanı, kömürde ızgara yiyecekler,rifampisin ve omeprazol ise riluzol eliminasyonunu artırabilir.

Doz Önerisi:

 Yetişkinlerde ve yaşlılarda önerilen doz 100 mg’dir (12 saatte bir 50 mg). Daha yüksek günlük dozun ekstra yarar sağladığı bildirilmemiştir. Riluzol tedavisi motor nöron hastalıkları konusunda deneyimi olan uzman hekimler tarafından uygulanmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...