Rinosil

Rinosil

Rinosil nedir ne için kullanılır, Rinosil nasıl kullanılır, Rinosil ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Burun Damlası

Fenilefrin 2.5 mg,klorfeniramin maleat 4 mg/ml

Ambalaj:

 20 mL’lik damlalıklı şişe.

Endikasyon:

 Alerjik kaynaklı saman nezlesi, koriza, akut sinüzit,akut rinosinüzit gibi bütün akut rinit olgularında, oluşmuş konjestiyonu geçici olarak gidermede kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Fenilefrin, vazokonstriktör etkisi nedeniyle atrofik rinit ve ozenada kontrendikedir. Duyarlı kişilerde kullanılmamalıdır.MAO inhibitörü ilaç alanlara verilmemelidir.

Uyarılar:

 Hipertiroidili, glokomlu, diyabetli ve hipertansiyonlu hastalarda, ciddi damar ve kalp rahatsızlığı bulunanlarda dikkatliolunmalı ve yüksek dozda kullanmaktan kaçınılmalıdır. Aşırı doz uygulandığında, özellikle çocuklarda santral sinir sistemi depresyonu gö-rülebilir. Sistemik toksik etkiler oluşabilir.

Doz Önerisi:

 Burun deliklerine günde 4-6 kez 2-4 damla damlatılır.6 yaşın altındaki çocuklara ancak hekim kontrolüyle günde 3-4 kez 1-2 damla damlatılır. Gerekli görülen oranda distile suyla sulandırılarak kullanılabilir. 3-5 günden fazla kullanılmamalı ve dozlar arasındaki süre 4 saatten az olmamalıdır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...