Roflazin

Roflazin

Roflazin nedir ne için kullanılır, Roflazin nasıl kullanılır, Roflazin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Siprofloksasin

Ambalaj:

 250 mgx14 Tablet

: : 500 mgx14 tablet.

Endikasyon:

 Duyarlı Mikroorganizmaların neden olduğu, solunum yolları enfeksiyonlarında,orta kulak ve paranazal sinüslerin enfeksiyonlarında; göz enfeksiyonlarında;böbrek ve/veya üriner sistem enfeksiyonlarında; gonore, adneksit,prostatit dahil genital organların enfeksiyonlarında; abdominal enfeksiyonlarda (tifo dahil gastrointestinal sistem ve safra yollarının bakteriyel enfeksiyonları, peritonit vb.); deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarında; kemik ve eklem enfeksiyonlarında; septisemide;immün sistemi zayıflamış hastaların enfeksiyonlarında veya enfeksiyon riskinin yüksek olduğu durumlarda profilaktik olarak; immünosüpresif lerle tedavi gören hastaların selektif intestinal dekontaminasyonunda endikedir.

Kontrendikasyon:

 Siprofloksasin Veya diğer kinolon türü kemoterapötiklere aşırı duyarlık gösteren kişilerde kullanılmamalıdır. Siprofloksasin, büyüme çağındaki çocuklarda, juvenil lerde, gebelerde ve emziren kadınlarda, bugruplarda kullanım emniyeti ile ilgili yeterli kanıt bulunmadığı için kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Siprofloksasin alan hastalar iyi hidrate edilmelive aşırı alkali idrardan kaçınılmalıdır. Renal fonksiyon bozukluğunda ya da renal ve hepatik fonksiyon bozukluğu birlikte görüldüğünde,doz azaltılmasına dikkat edilmelidir. Motorlu taşıt veya makine kullanma yeteneğini azaltabilir; bu durum özellikle, birlikte alkol alındığında söz konusudur.

Yan Etkileri:

 Bulantı,ishal, kusma, sindirim bozuklukları, abdominal ağrı, gaz, iştahsızlık,baş dönmesi, baş ağrısı, yorgunluk, ajitasyon, titreme, döküntü, kaşıntı ve ilaç ateşi gibi deri reaksiyonları, peteşi, hemorajik bül ve vasküler tutulmayı gösteren (vaskülit) kabuklu papüller, Erythema Nodosum, Erythema exsudativum multiforme (minör), Stevens Johnson sendromu, Lyell sendromu, interstisyel nefrit, hepatit, taşikardi,eklem ağrıları, eklemde şişmeler, eozinofili, lökositopeni,granülositopeni, trombositopeni, anemi gö-rülebilir. Ender durumlarda aşırı duyarlılık reaksiyonları ilk siprofloksasin uygulamasında görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Siprofloksasin Ve teofilin birlikte kullanımı, teofiline bağlı yan etkileri artırabilir. Siprofloksasin ve siklosporin birlikte verildiğinde,serum kreatinin konsantrasyonunun geçici olarak yükseldiği gözlenmiştir.Siprofloksasin ve varfarin birlikte verilmesi, varfarinin etkisini artırabilir. Siprofloksasin ve glibenklamidin birlikte kullanılması,glibenklamidin etkisini artırıp hipoglisemiye yol açabilir. Probenesid,siprofloksasinin renal ekskresyonunu etkileyebileceğinden, serumkonsantrasyonunda artışa neden olabilir.

Doz Önerisi:

 erişkin dozu: Üriner sistem enfeksiyonları: 12 saatte bir 250 mg. Daha ağır ve komplikasyonlu olgularda 12 saatte bir 500 mg.Solunum Yolları enfeksiyonları: 12 saatte bir 500 mg. Daha ağır ve komplikasyonlu olgularda 12 saatte bir 750mg.Enfeksiyöz diyare: 12 saatte bir 500 mg.Diğer tüm enfeksiyonlarda: 12 saatte bir 500 mg.ağır enfeksiyonlarda (Osteomyelit, karın boşluğundaki ağır enfeksiyonlar vs.): 12 saatte bir 750 mg.akut gonore de: 1 günlük tek dozluk (250 mg) tedavi önerilir.Tedavi süresi: İdrar Yolları, böbrek ve karın içi enfeksiyonlarda 7 güne kadar, zayıflayan hastalarda tüm nötropenik dönemde, osteomyelitte maksimum 2 ay,enfeksiyöz diyare için 5-7 gün ve diğer tüm enfeksiyonlarda 7-14 günlük tedavi önerilir. Streptokoksik boğaz enfeksiyonlarında tedavi en az 10 gün sürdürülmelidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...