Silvamed

Silvamed

Silvamed nedir ne için kullanılır, Silvamed nasıl kullanılır, Silvamed ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Krem

Gümüş sülfadiazin

Ambalaj:

 10 mg/gx40 g’lik tüp.

Endikasyon:

 Yanık yaralarının enfeksiyonlardan korunmasında, Grampozitif ve Gram Negatif mikroorganizmalar ve funguslarla enfekte olan yanıkların tedavisinde, diğer cilt lezyon ve yaralarının profilaksi ve tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Sülfonamid Tedavisinin kernikterus olasılığını artırdığı bilindiğinden, gebeliğin son döneminde, prematürelerde ve iki aylıktan küçük bebeklerde kullanılmamalıdır. Lokal proteolitik enzimlerle birlikte kullanımı halinde, gümüşün bu tür enzimleri inaktive edebileceği unutulmamalıdır.Glukoz 6-fosfat dehidrogenaz eksikliği bulunan hastalarda, ilac kullanımıyla hemoliz ortaya çıkabileceği den son derece tehlikelidir.

Uyarılar:

 Gümüş sülfadiazin ile diğer sülfonamidler arasında çapraz duyarlılık potansiyeli vardır. Tedaviden dolayı alerjik reaksiyonlar görülmesi halinde, ilaç kesilmelidir. Gebelerde çok gerekli olduğunda kullanılmalıdır. Sülfonamid türevlerinin anne sütüne geçtiği bilinmektedir. Bu nedenle emziren annelerde dikkatle kullanılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Ciltte yanma hissi, kızarma, kaşıntı gibi lokal reaksiyonlar, deride renk değişiklikleri çok nadir olarak görülür.

Doz Önerisi:

 Hafif yanıklarda, yanık yüzey üzerine günde 2-3 kez 1-1.5mm kalınlığında bir tabaka halinde, steril şartlarda sürülür ve bırakılır.Ciddi yanıklarda, yanık kısımlar temizlendikten sonra Silvamed Krem Uygulanır.Uygulama günde 1 veya 2 kez 1-1.5 mm kalınlığında bir tabaka halinde yapılır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...