Stafine

Stafine

Stafine nedir ne için kullanılır, Stafine nasıl kullanılır, Stafine ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Stafine Film Tablet

Sodyum fusidat

Stafine Ambalaj:

 500 mgx15 Tablet.

Stafine Endikasyon:

Genel Olarak stafilokok enfeksiyonlarında tek başına veya diğer ajanlarla birlikte kullanılır. Stafilokoksik septisemi, pnömoni, beyin apsesi,kemik ve eklem iltihapları (akut ve kronik osteomyelit, septik artrit),kistik fibrozis, endokardit gibi enfeksiyonlarda endikedir. Ayrıca Antibiyotiklerin neden olduğu ve Clostridium difficile tarafından oluşturulan psödomembranöz kolitte vankomisin ve metronidazol kadar etkilidir. 

Stafine Kontrendikasyon:

Fusidatlara karşı duyarlı kişilerde kullanılmamalıdır.

Stafine Uyarılar:

Uzun süre yüksek dozda kullanılan kişilerde periyodik olarak karaciğer fonksiyon testleri yapılmalıdır. Herhangi bir teratojenik etki saptanmamış olmasına rağmen, gebelerde zorunlu olmadıkça kullanılmamalıdır. Anne sütüne çok az miktarda geçer.

Stafine Yan Etkileri:

Nadiren hafif gastrointestinal yakınmalar (epigastrik ağrı, kusma, ishal), uzun ve yüksek doz tedavide reversibl sarılık görülebilir, ilaç bırakınca düzelir. Nadiren hafif alerjik reaksiyonlar,lökopeni, trombositopeni görülebilir.

Stafine İlaç Etkileşimleri:

Kumarin türevlerinin antikoagülan etkilerini potansiyelize eder.

Stafine Doz Önerisi:

Yetişkinlerde günde 3 kez 500 mg (toplam 1.5 g/gün)8 saatte bir uygulanır. Doz enfeksiyonun şiddetine göre 2 katına kadar yükseltilebilir. Çocuklarda günlük toplam doz 30-50 mg/kg/gün olup, günlük doz üçe bölünerek verilmelidir.

Sodyum fusidat

Ambalaj:

20 mg/gx15 g lik tüp

Endikasyon:

 Duyarlı organizmaların oluşturduğu impetigo,enfekte yaralar, enfekte ekzema, folikülit, enfekte olan akne, apse,akne vulgaris, paronişya, sikosis barbae, hidrozadenit ve eritrazma tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Fusidik Asit ve tozlarına karşı bilinen aşırı duyarlılık durumlarında kontrendikedir.

Uyarılar:

 Gözde irritasyona neden olabileceğinden göze kaçmamasına özen gösterilmelidir. Gebelerde ve emzirenlerde kullanımı ile ilgili yeterli bilgi yoktur. Ancak, yarar/zarar ilişkisi etraflıca değerlendirilmek koşuluyla kullanılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Etkin Maddeye karşı çok ender olarak cilt döküntüleri ve uygulamanın ardından hafif yanma ve irritasyon bildirilmiştir.

Doz Önerisi:

 Lezyonlara günde 2-3 kez ve genellikle 7 gün süreyle uygulanır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...