Talcid

Talcid

Talcid nedir? Talcid ne için kullanılır, Talcid nasıl kullanılır, Talcid ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Talcid Çiğneme Tableti

Hidrotalsid

Talcid Ambalaj:

  • 500 mgx40 Tablet
  • 1 g (Forte)x24 tablet.

Talcid Endikasyon:

Hiperasidite İle kendini gösteren mide rahatsızlıklarının (yanma, ekşime, şişkinlik,hazımsızlık), dispepsi, gastrit, mide ve duodenum ülserleri, reflü,özofajit ve hiatus hernisinde reflü semptomlarının tedavisinde endikedir. Ayrıca gebelik ve sinirsel hazımsızlıklar ile aşırı yemeğin,kahve, alkol, nikotin ve bazı ilaçların sebep olduğu hiperasidite semptomlarının tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

Ağır böbrek harabiyeti olanlarda yüksek dozajlı uzun süreli uygulamalar kaçınılmalıdır.

Talcid Uyarılar:

 Genellikle bir antiasit aldıktan sonraki 1-2 saat içerisinde başka bir ilaç alınmaması önerilir.

Talcid Yan Etkileri:

  • Nadiren Yüksek dozlarda hafif bulantı ve gaitada yumuşama görülebilir.
  • Önerilen dozlarda genellikle bu yan etkiler görülmez ve ilaç alımı kesildiğinde kaybolur.

İlaç Etkileşimleri:

Tetrasiklin,demir preparatları, digoksin, simetidin, kenodeoksikolik asit ve kumarin türevleri gibi ilaçların emilimini etkileyeceğinden bu ilaçlarla birlikte alınmamalıdır. Diğer ilaçlar ise 1-2 saat önce veya sonra alınmalıdır.

Talcid Doz Önerisi:

Talcid Süspansiyon: Yetişkinlerde yemeklerden yarım saat sonra, yatmadan önce veya mide yakınmaları ortaya çıkınca 1-2 ölçek dolusu süspansiyon sulandırılmadan verilir. 6-12 yaş arasıçocuklara yetişkin dozunun yarısı verilir. Mide ve duodenum ülserlerinin tedavisinde belirtiler sona erdikten sonra da en az 4 hafta dahaTalcid kullanımına devam edilmelidir.Talcid Süspansiyonalkol içerdiğinden alkoliklerde,karaciğer rahatsızlığı olanlarda, gebelikte ve çocuklarda kullanılmamalıdır.Bu gibi durumlarda Tablet formu kullanılmalıdır.Talcid Çiğneme Tableti: Yetişkinlerde Yemeklerden yarım saat sonra, yatmadan önce veya yakınmalar başladığında 1-2 Tablet veya 1 forte Tablet, 6-12 yaş arası çocuklara yetişkin dozu yarısı önerilir. Tabletler yutulmadan önce tamamen çiğnenmelidir.Mide ve duodenum ülserlerinin tedavisinde belirtiler sona erdikten sonra da en az 4 hafta daha Talcid kullanımına devam edilmelidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...