Xyzal

Xyzal

Xyzal nedir ne için kullanılır, Xyzal nasıl kullanılır, Xyzal ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Levosetirizin Dihidroklorür

Ambalaj: 5 mg x 20 tablet.

Endikasyon:

Alerjik rinit (oküler semptomları da içeren mevsimsel alerjik rinit dahil), persistan alerjik rinit (semptomların üst üste 4 hafta haftada en az 4 gün mevcudiyeti) gibi pereniyal allerjik rinit ve kronik idiyopatik ürtiker.

Kontrendikasyon:

Levocetirizine ya da piperazin türevlerine karşı aşırı duyarlılığı olanlarda, kreatinin klirensi 10 mL/dk dan az olanlarda ve ileri derecede böbrek yetmezliği olan hastalarda ve emzirme döneminde kontrendikedir.Galaktoz intoleransı, Lapp laktaz eksikliği veya glukoz galaktoz mal absorpsiyonu gibi nadir herediter bozuklukları olan hastalar bu ilacı almamalıdır.

Uyarılar:

6 yaşından küçük çocuklarda önerilmez. Levosetirizin Kullanan bazı hastalarda somnolans, yorgunluk ve asteni görülebilir. Araç Potansiyel olarak tehlikeli aktivitelerde bulunan veya makine kullanmak zorunda olan hastalar dikkatli olmalıdır. Duyarlı hastalarda, alkol veya diğer Merkezi Sinir Sistemi baskılayıcı ilaçlarla birlikte kullanıldığında ilave bir uyanıklık azalması ve performans düşüklüğüne sebep olabilir. Gebe kadınlarda kullanırken dikkatli olunmalıdır.Emziren kadınlarda kullanımı kontrendikedir.

Yan Etkileri:

Baş ağrısı, somnolans, ağız kuruluğu,yorgunluk ve daha nadir olarak asteni ve karın ağrısı bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

Levosetirizin ile yapılmış bir etkileşim çalışması yoktur; ancak aynı kökten gelen madde olan setirizin ile teofilinin birlikte kullanımında setirizin klirensinde küçük bir azalma (% 16)gözlenmiştir. Ritonavir ve setirizinin birlikte kullanımında cetirizine maruz kalma miktarı %40 artmıştır. Yemeklerle birlikte alındığında levosetirizin emilen miktarı azalmakta, fakat emilimi yavaşlamaktadır.

Doz Önerisi:

Günlük dozun tek bir seferde alınması önerilir. Kullanım Süresi şikayetlerin türüne, süresine ve seyrine bağlıdır. Saman nezlesi için 3-6 hafta; kısa süre polene maruz kalma durumunda ise 1 haftalık bir süre genellikle yeterli olmaktadır. Yetişkinler, 12 yaşından büyükler ve 6-12 yaş arası çocuklar için önerilen günlük doz 5 mg dir (1 film tablet).

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...