Zofer

Zofer

Zofer nedir ne için kullanılır, Zofer nasıl kullanılır, Zofer ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul

Ondansetron HCL

Ambalaj: 4 mg/2 mL x 1 Ampul

: : 8 mg/4 mLx1 ampul.

Endikasyon:

 Sitotoksik Kemoterapi ve radyoterapinin neden olduğu bulantı ve kusmaların tedavisinde, ayrıca postoperatif bulantı ve kusmanın önlenmesi ve tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Ondansetron Karşı aşırı duyarlılık durumunda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Gebelik sırasında, özellikle gebeliğin ilk üç ayında hastaya sağlayacağı terapötik yararlar fetüse olası risklerini denge etmedikçe kullanılmamalıdır.Ondansetron alan annelerin bebeklerini emzirmeleri önerilir.

Yan Etkileri:

 Baş ağrısı,başta ve epigastriumda kızarma ve sıcaklık duygusu, bazan geçici,asemptomatik aminotransferaz artışları gibi yan etkiler görülebilir.Ondansetron kalın bağırsakta geçiş süresini artırır ve bazı hastalarda kabızlığa neden olabilir. Nadiren erken aşırı duyarlılık reaksiyonları rapor edilmiştir.

Doz Önerisi:

 Zofer dozu ve uygulama yolu kanser tedavisinin emetojenik potansiyeline göre değişir.Zofer Dozu 8-32 mg arasında değişebilir. Postoperatif Bulantı ve kusmanın tedavisinde tek doz 4 mg IV verilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...