Vajinada Ağrı

Vajinada Ağrı

Vajinada ağrı idrar yolları enfeksiyonu mantar enfeksiyonu ve cinsel yollarla bulaşan enfeksiyonlar gibi çeşitli enfeksiyonlar vajinadan kaynaklanabilmektedir.

Cinsel ilişki sırasında Vajinada duyulan acıya isparini denir. (Yunanca diş: kötü veya zor, parense: ötesinde yatan). Genellikle bir vajina enfeksiyonu veya herkes nedeniyle görülür. Bulgular vajinada acıma hissi ve cinsel ilişki sırasında ısrarlı veya arada bir hissedilen bir acıdır. Bazen vajina sadece temizlik sırasında bir hijyenik sprey veya doğum kontrolü için kullanılan bir krem nedeniyle tahriş olmuştur.

Disparoni, sistik veya üretrit gibi idrar yolu rahatsızlıkları sebebiyle de ortaya çıkabilir. Cinsel ilişki içerde derin bir ağrıya neden oluyorsa, endometniosis veya rahimi destekleyen bağlarda yırtılma veya rahim boynu, rahim fallop tüpleriniz veya yumurtalıklarınızda başka bir rahatsızlığınız olabilir.

Eğer süt veriyorsanız veya menopoza geçmişseniz, daha az östrojen salgıladığınız için Vajinada doku incelmiş olabilir.

Yeni doğum yapmışsanız, vajina epizyotomi (doğumu kolaylaştırmak için kesme) nedeniyle berelenmiş olabilir. Bazen kadınlar cinsel ilişki sırasında gergin oldukları için vajinaları yeterince ıslanmaz. Bazı kadınlarda vajinismus (vajina girişindeki kasların istemsiz kasılması) da görülür. Vajina kanseri çok ender olarak görülse de, bir ağrı nedeni olabilir.

Vajinada 'ki ağrının nedenini saptamak için, doktorunuz alt karın muayenesi yapar, kan ve idrar testleri isteyebilir. Tedavi, ağrı nedenine göre değişir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...