Güneş Ve Deri Kanseri

Güneş Ve Deri Kanseri

Kanserler arasında en sık görülenlerden biri olan deri kanserinden korunmak için güneşten korunmak oldukça önemlidir.

Artık hemen herkes çok fazla güneşte kalmanın deri kanserine neden olabileceğini bilmektedir. Bununla birlikte güneşe bağlı gelişen deri kanserleri toplumda oldukça sıktır.

Aşağıda bu konuda en sık sorulan soruları ve yanıtlarını bulacaksınız:

Güneşlenirken Deriyi Kansere Karşı Korumak Mümkün Müdür?

Evet mümkündür. Açık havadaki işlerinizi ve etkinliklerinizi Güneş ışınlarının daha zararsız olduğu saatlere göre ayarlayın. Güneş ışınlarının en kuvvetli olduğu 11-15 saatleri arasında dışarıda durmayın.

Her Tur Deri Tipi İçin Kanser Tehlikesi Mevcut Mudur?

Evet. Beyaz tenli kimseler için tehlike daha çok olmakla birlikte deri kanseri her tur ve renk deride meydana gelebilir.

En İyi Güneş Kremi Hangisidir?

Ambalajında SPF 15+ yazılı olanları seçiniz. Bunlar deriyi güneşe karşı etkili bir şekilde korurlar. Çocuklar ve hareket halinde çok terleyen kimseler için suya dayanıklı (su geçirmez) Güneş kremleri en iyisidir.

Güneş Kremini Hangi Aralıklarla Tekrar Sürmelidir?

Normalde her iki saatte bir tekrar sürmelisiniz. Yüzüyorsanız veya çok terliyorsanız daha sık surunuz.

Makyaj malzemesinin ve nemlendirici kremlerin içerisindeki güneşten koruyucu maddeler Güneş kreminin içindekilerle aynı mıdır? Bunların koruyucu özellikleri aynı mıdır?

Evet aynıdır. Güneşten koruyucu özellikleri olan makyaj malzemesi iyi bir fikirdir. Ancak en iyi bir biçimde korunabilmek için koruyucu maddelerin öSPF 15+ö olarak belirlenmiş olmasına dikkat edin.

Arabada Giderken Güneş Kremi Gerekli Midir?

Evet gereklidir. Arabada uzun sure gidecekseniz ve güneş açık camdan yüzünüze vuruyorsa krem sürmeniz gereklidir. Araba camları derinizi güneşten bir miktar korur. Mümkünse camları kapalı tutunuz. Uzun kollu giysiler de deriyi güneşten korur.

Gölgede Dururken Güneşten Yanabilir Misiniz?

Evet. Su, kum, beton ve hatta çimen gibi yüzeyler güneş ışınlarını yansıtabilir. Onun için gölgedeyken bile tedbirli olmalı, güneş kremi sürmeli, Şapka giymeli, güneş gözlüğü takmalı ve koruyucu giysiler giymelidir.

Hangi Kumaşlar Deriyi Güneşe Karşı Etkin Bir Şekilde Korur?

Kumaşı güneşe karşı tutunuz, öteki tarafı göremiyorsanız kumaş koruyucudur. Güneşe tutulduğunda öteki tarafı gösteren seyrek dokunmuş kumaşlar daha az koruyucudur.

Güneş Kremleri Tehlikesizce Kullanılabilir Mi?

Güneş kremleri 1970’lerden bu yana kullanılmaktadır ve güvenli olduğuna dair yeterli bulgu vardır.

Deriyi Kanser Var Mı Yok Mu Diye En İyi Nasıl Kontrol Edebilirsiniz?

En iyisi vücudunuzdaki tüm benleri ve çizgileri iyi tanımaktır. Bunlarda meydana gelen renk ve büyüklük değişikliklerini hemen doktora bildiriniz. Erken tanı konduğunda cilt kanserlerin %99 tedavi edilebilir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...