Şeker Kanser Hücrelerini Besliyor

Şeker Kanser Hücrelerini Besliyor

Yediğiniz şeylere sadece zayıflamayı düşündüğünüz zaman dikkat ediyorsanız bu yazıyı okumanın ve sağlığınızı düşünmenin vakti geldi de geçiyor bile.

Yediğiniz şeylere sadece zayıflamayı düşündüğünüz zaman dikkat ediyorsanız bu yazıyı okumanın ve sağlığınızı düşünmenin vakti geldi de geçiyor bile. Vücudunuza giren maddelerin nelere yol açtığını biliyor musunuz? 

Alman Doktor Otto Warburg, araştırmaları üzerine 1931 de Nobel ödülü kazandı. Bulgularında vücuttaki oksijen ve kanser hücrelerinin bağlamlarını ortaya koyan Dr.Otto Warburg, ayrıca şekerin kanser hüclerini beslediğini de vurguladı. Kandaki şeker oranını düşürdüğünüz zaman kanser tedavileri yüzde 50 oranda daha etkili oluyor. Ayrıca son zamanda ortaya konulan yeni araştırma sonuçları, pişirilmiş yiyeceklerin de kanser hücrelerini daha çok beslediğini ve bunun yerine taze, pişmemiş sebze yemeklerinin daha sağlıklı olduğu açıklandı. 

Sadece şeker tüketiminin azaltılması dışında Amerikan armudu denen Avakado meyvesi de kanser hücrelerini öldürüyor. İngiltere, Oxford Üniversitesi'nde Biyokimya bölümünde yapılan araştırmaların sonucunda Avakado özünün, şeker enzimini yüzde 25 ila 75 arasında engellediği ve tümör hücrelerini yüzde de 65 ila 79 oranları arasında azalttığı keşfedildi.

Diyet Ürünlerden Uzak Durun! Tatlandırıcıların Yan Etkileri Saymakla Bitmiyor! 

Şekersiz ya da tatlandırıcılı yiyecek ve içeceklerin sürekli reklam edilmesi ve şekerden daha sağlıklıymış gibi sergilenmesine inanmayın. Diyet yapanlar seker kullanımı yerine tatlandırıcılara başvuruyorlar ve yan etkilerinin büyük hastalıklara yol açtığını bilmiyorlar. Ayrıca yan etkiler arasında kilo artışı da var!  "Saccharin" en eski tatlandırıcılardan biri. (örn: Sweet n Low). 1977 yılında "FDA" Amerikan Yiyecek ve İlaç Yönetimi kurumu, içinde Sakarin olan her şeyin üzerine “Sağlığa Zararlıdır. Hayvanlar üzerinde yapılan testlerde kansere yol açmıştır” uyarısını zorunlu kıldı. Ulusal Kanser Enstitüsü, 1978-79 yıllarında diyet içecekleri günde iki bardaktan fazla içenlerde kanser riskinin yüksek olduğunu belirtti. Fakat 9 Mayıs 2000 de Ulusal Toksikoloji Raporu ndan “Sakarin” kanser nedeni olan kimyasal maddeler listesinden çıkartıldı. Sakarin, uzun süreli veya fazla miktarda kullanıldığında sağlığa zararlıdır ama şeker hastasıysanız Sakarin diğer tatlandırıcılardan daha iyi.

"Aspartame" diyet içeceklerin yüzde 80 inde yer almakta, ayrıca şekersiz sakızlarda, bazı vitaminlerde ve hatta çocuk vitaminlerinde bulunuyor. İçinde "Aspartame" bulunan tatlandırıcıların yan etkileri(örn: NutraSweet): Baş ağrısı, migren, baş dönmesi, mide bulantısı, kilo alma, kas kasılması, depresyon, yorgunluk, uykusuzluk, çarpıntı, görme ve duyma problemleri, panik atak, eklem ağrısı, hafıza kaybı, duygusal hastalıklar, çeşitli doku sertleşmesi, deri veremi, kronik yorgunluk, beyin tümöru, şeker hastalığı, Parkinson hastalığı, Alzheimer hastalığı, Sara hastalığı, zihinsel yavaşlama ve doğum problemleri.

"Sucralose" (örn: Splenda) şekerden yapılan bir tatlandırıcıdır. Sadece kısa zaman kullanımında ki yan etkileri: Göğüs ağrıları, sinirlilik, zihin karışıklığı, yorgunluk, ciğer ve böbreklerde büyüme, gelişimde azalma, kırmızı kan hücrelerinde azalma, düşük, cenin kilosunda azalma, timus salgi bezinin küçülmesi, kalça kemiklerinde anormal büyüme, ruhsal durumlarda değişimler ve ishal. Şimdilik yan etkilerinin çok büyük hastalıklara neden olmadığı gibi görünmesine rağmen "Sucralose" maddesinin uzun süreli kullanımı ve yan etkileri arasında araştırmalar henüz gerçekleştirilmedi.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...