MOR (MENEKŞE) Işın Makineleri Nasıl

MOR (MENEKŞE) Işın Makineleri Nasıl

Nikola Tesla’nın ürettiği elektroterapi devreleri başlangıçta tıbbi uygulamalar için tasarlanmamış olan Violet Ray makinesi tarihcesini sizin için araçtırdık

Genel olarak "Violet Ray" makinesi olarak bilinen ve üretildiği dönemde üreticileri tarafından her derde deva sihirli bir kutu olarak lanse edilen ışın makinesi bir zamanlar her şeyin tedavisi olarak pazarlandı.

Violet Ray aslında bir Tesla bobinidir. Tesla, 1800'lerin sonlarında ve 1900'lerin başlarında ozonla hastalık ve gençleştirme üzerinde deneyler yapıyordu.

Nikola Tesla’nın ürettiği elektroterapi devreleri başlangıçta tıbbi uygulamalar için tasarlanmamıştı. Tesla, dersleri sırasında ürünü tanıttı doktorların tıbbi durumları tedavi etmek için farklı dalga boylarını kullanmalarını önerdi, bu da 20. yüzyılın başlarında bu ekipmanın yaygın olarak kabul görmesine yol açtıç İki Fransız doktor, Paul Marie Oudin ve Jacques-Arsène d'Arsonval Tesla'nın ekipmanını 1893'ten itibaren insan kullanımı için daha güvenli olacak şekilde bir elektroterapi aleti oluşturmak için Tesla'nın cihazını değiştirdiler. Tesla da bir enstrüman geliştirdi ve çok geçmeden çok sayıda şirket kendi versiyonlarını ' violet ray ' adı altında satmaya başladı.

Cihazın baş ağrıları, kepek, erken kellik, grileşen saçlar, uykusuzluk, romatizma, nevrit, gut, nevralji, zayıf akciğerler, tüberküloz, sinirlilik, ses kısıklığı, solgun ten ve çeşitli diş hastalıkları dahil her türlü hastalığı tedavi edebileceğini iddia ettiler.

Tesla bobini mor ışın teknolojisi cilde nüfuz eden ozon oluşturur, vücudun hücrelerinde dezenfektan görevi gördüğü ve yarar sağladığı iddia edildi.

Tesla, yüksek potansiyelli akımların vücuda zararsız bir şekilde iletilebileceğine dair bir önseziye sahipti: "bu akımlar elektro-terapötik kullanım için fayda sağlayabilir." düşüncesi ile kendi üzerinde deneyler yaptı. Tesla, New York’ta kendisine taksi çarptığında, kendini tıbbi kurumlara teslim etmeyerek, otel odasına kapandı, burada inzivada ve kendi elektroterapisinin yardımıyla kırıklarından kurtuldu. 1891'de teknik dergilerde gözlemlerini yayınlamaya başladı ve yedi yıl sonra Amerikan Elektro-Terapötik Derneği'ne bu amaç için icat ettiği Mor Işın aparatını çizimlerle detaylandırdığı bir konuşma yaptı.
Violet Ray Asası, 1900'lerin başında popüler olan alternatif tıbbi cihazlardır. Buluşları günümüzde elektrik ve radyo kullanımımızda önemli bir yere sahip olan bir bilim adamı olan Nikola Tesla (1856-1943) tarafından icat edilen yıkıcı bir deşarj bobini tasarımına dayanmaktadır. Tesla'nın titreşen bir rezonatöre, yüksek voltajlı kapasitöre ve ayrılmış bir ikincil bobine bağlı sıkıca sarılmış bir birincil mıknatıs bobininden oluşan bobin tasarımı, sıradan ev elektriğini yüksek voltajlı, yüksek frekanslı ancak son derece düşük amperli elektrik enerjisi çıkışına dönüştürür. Tesla'nın orijinal tasarımı, bobinin belirli bir frekans aralığında rezonansa girmesi ve bir manyetik alan üretmesini sağlıyordu. 
Violet Ray, Rockefellers & Carnegies tarafından görevlendirilen Abraham Flexner adlı bir doktor tarafından nihayetinde yasaklandı. 1910 tarihli Flexner Raporunda, “şarlatanlık” olarak kabul edildi. Bu terapileri öğreten okullarda verilen sertifikalar kaldırıldı.  

1951 tarihli bir Amerikan mahkemesi, cihazın, üreticiler tarafından iddia edilen koşulların büyük çoğunluğunu tamamen tedavi edemediğini tespit etti. Kısa bir süre sonra, Gıda ve İlaçİdaresi birkaç birime el koydu ve bunu daha fazla dava ve yasal işlem izledi. On yılın sonunda mor ışın büyük ölçüde ortadan kalkmıştı.
ABD'de üretimleri yasalarca yasaklanmış olsa da mor ışınlı elektroterapi cihazları hala ABD dışındaki şirketler tarafından üretiliyor.
Bununla birlikte, Amerika Birleşik Devletleri'nde Violet Ray cihazlarının yalnızca bazı cilt rahatsızlıklarında kullanılmasına izin verilmiştir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...