Vajinusmus Nedir Tedavisi Zor mu?

Vajinusmus Nedir Tedavisi Zor mu?

Cinsel ilişki esnasında vajina bölgesinin dış tarafındaki kasların kasılması sonucu, birlikteliğin imkansızlaşması veya ağrı yaparak zorlaştırma durumudur.

Vajinusmus Nedir?

Cinsel ilişki esnasında vajina bölgesinin dış tarafındaki kasların kasılması sonucu, birlikteliğin imkansızlaşması veya ağrı yaparak zorlaştırma durumudur.

Vajinismus tedavisi zor mu?

Uzun yıllardır hastalarımızdan derlediğimiz mesleki deneyimlerden ve tedavi sürecindeki en önemli sorunlardan bahsetmek istiyorum; 

  • Vajinismuslu kadın vajinasının dolayısıyla vajinismus tedavisinin sorumluluğunu almaktan çekinir ve mucizevi bir yöntem arayışına girer. Tek seansta anesteziyle ya da uyuşturucu kremlerle, zar kesimiyle ve bezeri yöntemlerle hemen çözüm arayışı içindedir. “Uyuyim uyandığımda bu iş bitmiş olsun” anlayışı oldukça yaygındır. Ama sorumluluğunu almadığınız bir şeyi başarma şansınızın olmadığını önemle belirtmeliyim.
  • Çoğu klasik cinsel terapi kitaplarının vurguladığı ikinci önemli tedavi güçlüğü; daha önceden deneyimsiz terapistlerin başarısız denemeleridir. Kişi tedaviye inancını kaybeder. Bir çok danışanımız bize “doktor bey şu egzersiz (örneğin parmak) varsa gelmem” vs gibi önyargılarla gelmektedir.
  • Eski travmalar; cinsel taciz, erkeklere duyulan öfke gibi oluşturucu nedenler ileri derecedeyse; kişi kendi çalışmasını sabote ederek bilinçaltı ve içsel dengesini korumaya alabilir.
  • Aile sorunları ve eşle ciddi sorunlar (gücenme, sitem, kaynana vs) varsa, eşine güvenmiyor ve öfkeliyse vajinismuslu kadın süreci sabote edebilir.
  • Vajinismuslu kadınlardaki aşırı mükemmeliyetçilik, aşırı kontrol duygusu kişinin tedaviden hep kaçma eğiliminde olmasına yol açar. Doğru seçilmiş, iyi eğitimli, deneyimli bir terapist ve motive bir danışanla tüm bu sorunların üstesinden gelmek mümkündür. Tedavi sırasında mahremiyet ihali, kanama, ağrı vs yaşanmaz. Tüm kontrol vajinismuslu kadındadır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...