Çocuğunuzu İnternet Bağımlılığından Koruyun

Çocuğunuzu İnternet Bağımlılığından Koruyun

Dr. Fuat Altay aşırı bilgisayar ve internet kullanımının ders başarısında düşme, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğuna yol açtığını söyledi.

Yeni kuşakların ve toplumların sağlığını korumak açısından, aileleri ve genel toplumu hedef alan kapsamlı eğitim programları yanında yasal önlemler alınması gerektiği ifade eden Dr. Fuat Altay, 'Yeterli aile eğitimlerinin ardından, riskleri bildiği halde önlem almayan ebeveynler için de ihmal suçlaması yapılabilmelidir" dedi.

Özel Jinefem Tıp Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Fuat Altay, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de internetin çocuk ve gençler arasında kullanımının giderek arttığına dikkati çekti. Dr. Fuat Altay, eksiklerine rağmen, denetimli kullanım için var olan yasaların tam olarak işletilemediğine dikkati çekti, toplumun her kesiminde giderek artan-denetimsiz ve aşırı kullanım gerçeği bir yana, ailelerin de konuya ilişkin riskler veya alınması gereken önlemlerle ilgili yeterli bilgiye sahip olmadıklarını öne sürdü. Pek çok ebeveynin, çocuğunun internet kullanımı ile ilgili kaygıları varken, tam olarak nasıl bir risk altında olduğunu bilenlerin sayısının da az olduğunu ifade eden Dr. Fuat Altay, 'Yeni kuşakların ve toplumların sağlığını korumak açısından aileleri ve genel toplumu hedef alan kapsamlı eğitim programlarının yanında, yasal önlemlerin gerekliliğini vurgulamalıyız. Yeterli aile eğitimlerinin ardından, riskleri bildiği halde önlem almayan ebeveynler için ihmal suçlaması yapılabilmelidir" dedi.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...