Gençlik Hapishanede

Gençlik Hapishanede

Sabri Yurdakul gençliğin en fenomen bağımlılığı olan bilgisayar/sanal alem bağımlılığına dair önemli açıklamalarda bulunarak çeşitli yönlendirmeler yaptı.

Gençliği bekleyen tehlikeye dikkat çeken Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul, "Çocuklarımızı bilgisayar bağımlılığından nasıl kurtarırız?" sorusunun yanıtını verirken, ailelere bazı uyarılarda bulundu

Gelişen teknolojisi ve bilgisayar oyunlarının, bilinçsiz kullanım nedeniyle bağımlı hale gelen gençleri sosyal hayattan uzaklaştırarak, sanal dünyaya hapsettiği bildirildi.

Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul, son dönemin en büyük sorunlarından biri haline gelen bilgisayar bağımlılığının, gündelik hayatın yanında gençlerin aileleriyle iletişimini, sosyal yaşamını ve eğitim hayatını, dolayısıyla geleceğini olumsuz etkilediğini ifade ederek, gençlerin toplum içerisine çıktıklarında telafisi güç uyum sorunları yaşamaya başladığını belirtti. Gençliği bekleyen tehlikeye dikkat çeken Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul, "Çocuklarımızı bilgisayar bağımlılığından nasıl kurtarırız?" sorusunun yanıtını verirken, ailelere bazı uyarılarda bulundu.

Aileler Engel Olmalı

Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul, çocuğun bilgisayar başında zaman geçirmesinin kötü olmadığını, kötü olanın, çocuğun tüm zamanını bilgisayar başında geçirmesi olduğunu söyledi.

Ailelerin, çocuklarının bilgisayar başında olması gerekenden fazla zaman geçirmesine izin vermemesi gerektiğinin altını çizen Dr. Yurdakul, "Çocukların, 'yapacak bir şeyim yok' diyerek akşama kadar bilgisayar başında oturmalarına engel olmalıyız. Çünkü bilgisayar bağımlılığı böyle başlıyor. Yavaş yavaş bilgisayar başında geçirdikleri saatler artıyor. Önce günün tamamını, sonrasında geceyi almaya başlıyor. Bir de bakıyoruz ki çocuğumuz öğlene kadar uyuyor. Öğlen kalkıyor, biraz bir şeyler yiyor ve gece yarısına kadar uykusuz bir şekilde bilgisayarın başında oturmaya devam ediyor. 'Nasıl olsa evde gözümün önünde, hava sıcak, bir yere gideceğine hiç olmazsa evde otursun' diye düşünmeye başladığınız zaman, bilgisayar bağımlılığı iyice pekişiyor" dedi.

Çocuğunuza Uğraşlar Bulun

Ailelere bazı önerilerde bulunan Dr. Yurdakul, "Çocuğumuzu bilgisayar bağımlılığından kurtarmanın tek yolu, ona uğraşlar bulmaktır. Bilgisayar ile oynamadıkları zaman alternatifleri televizyon seyretmekse, o zaman bilgisayar ile televizyon arasında geçen bir hayatları oluyor. Bunun yerine spor yapıyor, arkadaşları ile vakit geçiriyor, bilgisayara da günde 1-2 saat zaman ayırıyorsa, bu istenilen davranış biçimi haline geliyor. Böylelikle bilgisayar bağımlısı olmadan, bilgisayar kullanma alışkanlığını öğrenmiş oluyorlar" diye konuştu.

Okuma Alışkanlığı Kazandırın

Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul, çocuklara mutlaka kitap okuma alışkanlığının kazandırılması gerektiğini belirterek, "Günde yarım saat bile olsa, akşamları yatmadan önce kitap okuma alışkanlığının kazandırılması, çocukların gelişimleri açısından oldukça önemli" ifadelerini kullandı. Çocukları bilgisayar bağımlılığından kurtarmanın başlıca yolunun, onu hiç bilgisayara kaptırmamak olduğunun altını çizen Dr. Yurdakul, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çocuğunuz, bilgisayarı doğru kullanma alışkanlığı edinir, spor yapar, arkadaşları ile zaman geçirirse hiç korkmayın. Ancak ona engel olamadığınızı fark ediyor, bilgisayardan vazgeçiremiyorsanız o zaman bir psikiyatrist ya da psikologdan yardım alın."

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...