Karneler Geliyor!

Karneler Geliyor!

Şüphesiz hiçbir çocuk zayıf not almak istemez, ancak ailesi ve öğretmeni ile iletişim bozukluğu yaşayan, çocuklar derslerle başa çıkmada güçlük çekiyor diyor..

Psikolog İnci Özkoray'ın yarıyıl tatiline girecek olan çocukların ailelerini uyarıyor! karnelerin bazı çocuklara mutluluk getirdiğini, bazılarına da korku ve suçluluk duygusu içerisinde gerilim yaşattığını belirten Uzman Psikolog İnci Özkoray; Şüphesiz hiçbir çocuk zayıf not almak istemez, ancak ailesi ve öğretmeni ile iletişim bozukluğu yaşayan, derdini anlatamayan çocuklar, iyi öğrenemiyor, derslerle başa çıkmada güçlük çekiyor diyor.

Karneler Aslında Sizin!

Psikolog İnci Özkoray, ailelere soruyor:

  • Çocuğunuzun öğretmenleri ile yeterince temas kurdunuz mu
  • Anlayamadığı ya da zorlandığı derslerde ona destek verebildiniz mi?
  • Çocuğunuzun performansının yakın takipçisi oldunuz mu?
  • Birlikte öğrendiniz mi?

Uzmanımız yukarıdaki sorulara cevap veren ebeveynlerin, karnenin nasıl geleceğini önceden bilmesi gerektiğini ve bir sürpriz ile karşılaşmayacaklarını söylüyor ve ekliyor;

Diyelim ki hiçbir şeyi takip etme olanağınız yoktu ve birdenbire kırık notlarla dolu sürpriz bir karne ile karşılaştınız. Karneyi gördüğünüz gün karne ve notlar hakkında tepkisel konuşmayı ya da tartışmayı bırakınız! Çocuğunuz notlarını önce kendi içinde tartışmasına, değerlendirmesine izin veriniz. Yarıyıl tatilinde yeterince zamanınız olacak. Sakin bir ortamda çocuğunuzun başarısını gündeme getiriniz, sebeplerini tartışınız ve birlikte ikinci yarıyıl için yeni hedefler belirleyiniz.

23 yıl boyunca binlerce çocuğun başarıyı yakalamasına yardım etmiş Psikolog İnci Özkoray; “Cezalandırma ve baskı öğrenme motivasyonunu düşürür!” dedikten sonra şu ilgi çekici örnekleri veriyor;

Albert Einstein

Sürekli aldığı cezalar yüzünden 15 yaşında okulunu terk etmek zorunda kalmıştı. Ancak 1 yıl aradan sonra İsviçre de lise diplomasını alabildi.

Ünlü Alman yazar Thomas Mann

1 yıl sınıfta kaldı, hem de Almanca'dan!

Psikolog Özkoray, karne korkusunu ünlülerin de yaşadığını, yakın ilgi ve yoğun iletişim bekleyen çocukların, cezalandırma ve baskıyı hak etmediğini söylüyor;- Karne bir çocuğun hayat başarısının aynası değildir!

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...