Mevsimsel Saç Dökülmesi

Mevsimsel Saç Dökülmesi

Bu tür saç dökülmeleri en çok sonbahar mevsimine girerken yaşanmaktadır. Bunun nedeni ise, farklı nedenlere bağlı olarak saçların yıpranmasıdır.

Mevsim geçişlerinde yaşanan hormonal değişimlerle birlikte yıpranmış saçlarda yoğun bir dökülme sorunu yaşanır. 

Mevsimsel Saç Dökülmesi Neden Olur 

Yapılan araştırmalarda büyük oranda mevsimsel geçişlerde gözlenen hormonal değişikliklerden veya stresten kaynaklandığı belirtildi. Aynı zamanda yaz aylarında maruz kalınan deniz tuzu, havuz kloru, güneş ışınları gibi çevresel faktörler de saçlarda yıpranmaya neden olup dökülmeyi artırabildiği söyleniyor. 

Mevsimsel Saç Dökülmesi Ne Kadar Sürer 

Bu dökülme, saç döngüsü için normal kabul edilir. Mevsim geçişlerinde günlük dökülen saç teli miktarı 200'ü bulabilir. Bu sayı da saç döngüsü için normal kabul edilir. Mevsimsel geçiş dökülmeleri ortalama 15 gün sürmektedir. Eğer bu süre uzadıysa bir uzmana danışınız.  

Mevsimsel Saç Dökülmesi Belirtileri 

Ekim ve Kasım aylarında, saçımızın ihtiyacı olan besinleri yeterli miktarda almıyor ve sürekli saç tellerimiz kıyafetlerimize düşüyor, fırçamıza takılıyor ve banyo küveti saç ile doluyorsa mevsimsel saç dökülmesi sorunu yaşıyor olabiliriz. 

Mevsimsel Saç Dökülmesi Nasıl Engellenir 

Saç dökülmesi önlenebilir bir durumdur. Düzenli ve uygun beslenme, gerekli vitamin ve mineral takviyesi ile vücudun ihtiyacı olan besinlerin alımı saç sağlığı için de önemlidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...