Cep Mesajının Fazlası Zararlı

Cep Mesajının Fazlası Zararlı

Cep telefonu mesajlarını sevenlere sürekli mesaj yazmanın sağlığa zararlı olduğu uyarısı yapıldı. Fizyoterapistlare göre sürekli mesaj yazmanın zararları:

Cep telefonu mesajlarını sevenlere sürekli mesaj yazmanın sağlığa zararlı olduğu uyarısı yapıldı. İşte İngiliz fizyoterapistlare göre sürekli mesaj yazmanın zararları: Cep telefonu mesajlarını sevenlere sürekli mesaj yazmanın sağlığa zararlı olduğu uyarısı yapıldı. İngiltere Fizyoterapi Derneği mesaj yazılırken tekrarlanan hareketlerin ellerde, bileklerde ve kollarda sakatlanmalara yol açabileceğini duyurdu.

Dernek, mesaj çekme sakatlığı'nı önlemek amacıyla cep telefonu ve diğer aletleri kullananlar için bir de kılavuz yayımladı.

İstatistikler, İngiltere de cep telefon mesajı sayısının günde 100 milyona çıktığını gösteriyor. Kullanımdaki cep telefon sayısı ise ülkenin 60 milyon olan nüfusundan daha fazla.

Cep Telefon Bilgi Derneği, 2006 yılında 36.5 milyar mesaj gönderileceğini tahmin ediyor.

MP3 çalarları, oyun konsolları ve kişisel elektronik bilgisayarlar da Tekrarlanan Zorlamalara Bağlı Zedelenmelere yol açma tehlikesi taşıyor.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...