Kablosuz İnternette Yüksek Radyoaktivite

Kablosuz İnternette Yüksek Radyoaktivite

İngiltere de kablosuz internetin radyasyon etkisini inceleyen uzmanlar, sınıflarda, cep telefonlarının yaydığından 3 kat fazla radyasyon bulunduğunu saptadı.

Kablosuz internette cep telefonlarından 3 kat fazla radyasyon bulunduğunu saptadı. İngiltere de kablosuz internetin radyasyon etkisini inceleyen uzmanlar, sınıflarda, cep telefonlarının yaydığından 3 kat fazla radyasyon bulunduğunu saptadı. Sağlık Koruma Kurumu "Okullardan kablosuz interneti kaldırın" uyarısında bulundu.

İngiltere'de Sağlık Koruma Kurumu, kablosuz ağ şebekelerinin cep telefonlarına göre üç kat daha fazla radyasyon üreterek kanser riskini artırdığını açıkladı ve özellikle okullarda bu hizmetin verilmemesi gerektiği uyarısında bulundu. BBC de yayınlanan Panorama programı için Norwich kentindeki okullarda kablosuz internetin radyasyon etkisini inceleyen uzmanlar, sınıflardaki radyasyonun, cep telefonu alıcılarının yaydığının üç katı olduğunu saptadılar. Çocukların radyasyonun zararlı etkilerinden yetişkinlerden çok daha fazla etkilendiğini hatırlatan uzmanlar derhal sorunun üzerine gidilmesi gerektiğini vurguladılar. Kurumun yayınladığı bildiride ayrıca alıcıların okulların yakınına yerleştirilmemesi gerektiği de belirtildi.

Birçok Okulda Var

Norwich'te incelenen 50 okuldan sadece birinin bu konuda uyarılmasının skandal olduğunu savunan yetkililer bu tür hizmetler verilmeden herkesin uyarılmasının şart olduğunu söylediler. İngiltere'de ilköğretim okullarının yüzde 50'si ve liselerin ise yüzde 70'inde kablosuz internet hizmetinin olduğu biliniyor.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...