Klavyeniz Ne Kadar Temiz

Klavyeniz Ne Kadar Temiz

Masum bir görünüme sahip bilgisayar klavyelerinizi sık sık temizlemeyen bir kullanıcı iseniz, o klavyenin üzerindeki bakterilerden emin olamazsınız.

Masum bir görünüme sahip bilgisayar klavyelerinizi sık sık temizlemeyen bir kullanıcı iseniz, o klavyenin üzerindeki bakterilerden emin olamazsınız. Milyonlarca bakteri barındırabilen klavyeler yüzünden ishal ve kusma gibi rahatsızlıklarla sık sık karşılaşabiliyor olabilirsiniz. 

İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre, yapılan bir araştırma sonucunda, kullandığımız herhangi bir klavyede bulunan bakterilerin arasında koli basili ve enfeksiyonlara yol açan Staphylococcus aureus bakterilerinin de bulunduğunu gösterdiğini bildirdi. 

Klavye Klozet Karşılaştırması 

Çeşitli ortamlardan alınan 33 adet klavyenin incelenmesi sonucunda ortaya çıkan araştırma sonuçlarında, klavye üzerindeki bakteriler, Londra'da sıradan bir ofis binasının klozeti üzerindekiler ile karşılaştırıldı. Çıkan sonuca göre, konumuz bakteriler olduğunda, klavyeniz ile klozetiniz arasında hiçbir fark yok... 

Mikrobiyoloji uzmanı James Francis, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Bu sonuçlar, bize büyük risk altında olduğumuzu gösteriyor. Araştırma sırasında kullandığımız klavyelerden bir tanesi herhangi seçilmiş ve bir ofisten aldık ve sonuçlar üzerinde çıkan bakterilerin, kabul edilen sınırın 150 kat üzerinde olduğunu ortaya çıkardı." Şeklinde konuştu. 

İngiliz Which dergisinin konuyla ilgili yaptırdığı bir ankette çıkan sonuçlar ise gerçekten ürkütücü: 4000 kişi üzerinde yapılan bir ankette, katılanlardan klavyesini ayda bir temizleyenlerin yüzde 22, monitörünü temizleyenlerin %27 ve geri kalanların bilgisayar farelerini ve klavyelerini hiçbir zaman temizlemedikleri ortaya çıktı. 

Kulaklıklar da Sık Temizlenmeli 

Aynı zamanda kulaklıkların da sık sık temizlenmesi gerektiğini ortaya koyan araştırmacılar, kullanıcıların kişisel temizliğe dikkat etmemesinin, el yıkamamasının da bakteriyel kirliliğe neden olduğunu bildirdi. Anket sonucuna göre, her 10 kişiden birinin "asla" klavyesini temizlemediğini gösterdiğine bakılırsa, bu konuya hepimizin daha fazla önem vermesi gerekiyor. Klavyelerin, küçük el süpürgeleri ile sık sık temizlenmesi ve monitörlerin de kuru bezlerle sık sık temizlenmesi öneriliyor.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...