Okullar Sağlıkta Yarışıyor

Okullar Sağlıkta Yarışıyor

İzleyicileri ile buluşan “Okullar Sağlıkta Yarışıyor” programı, ikinci elemelerinin ilk turunun yapıldığı altıncı bölümüyle önceki akşam ekranlardaydı.

Kasım ayı içerisinde ilk bölümüyle izleyicileri ile buluşan “Okullar Sağlıkta Yarışıyor” programı, ikinci elemelerinin ilk turunun yapıldığı altıncı bölümüyle önceki akşam ekranlardaydı. Malatya'dan tüm Türkiye'ye ve dünyaya yayın yapan bir uydu kanalı ve aynı anda Malatya merkez ve ilçelerine yayın yapan bir yerel kanalda yayınlanan program, başta ortaöğretim çağı öğrencileri olmak üzere tüm izleyicilerin iyi bir sağlık okuryazarı olmasını hedefliyor.

Toplumsal bir bilinç oluşturma gayreti ile başlatılan yarışma, ikinci elemelerinin ardından yarı final, çeyrek final ve final turlarıyla devam edecek. Malatya Milli Eğitim Müdürlüğünün "Okullar Hayat Bulsun" ana projesi altında şekillen yarışma, altı haftanın sonunda galip okulunun belirlenmesi ile son bulacak.

Yarışmaya yoğun bir ilginin varlığı gözden kaçmazken benzer yarışmaların Türkiye'nin farklı illerindeki okullar arasında da örnek alınarak yapılacağı bekleniyor. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Yakıncı'nın teklifi ile başlatılan yarışmanın sunuculuğunu Kevser Akın yapıyor. Yarışma, 25.01.2013 Çarşamba akşamı final bölümüyle izleyicilerine veda edecek.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...