Parmak Arası Terlik Zararlı

Parmak Arası Terlik Zararlı

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre, parmak arası terlikler uzun yürüyüşlerde ayaklar için çok da sağlıklı değil.

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre, parmak arası terlikler uzun yürüyüşlerde ayaklar için sağlıklı değil. Araştırmacı Justin Shroyer, parmak arası terliklerin plaj gibi, yürüyüş mesafesi kısa olan yerlerde giyilmesini öneriyor. Parmak arası terlikler yazın olmazsa olmazlarından. Ancak New York Times'ın haberine göre, son araştırmalar, bu terliklerin ayaklar ve bacaklar için çok zahmetli olduğunu söylüyor.

Alabama'daki Auburn Üniversitesi araştırmacıların, parmak arası terlikler üzerinde biomekanik çalışmalar yapmasının ardından, özellikle ince kösele şeritli terliklerin ayak, bilekler ve bacaklarda ağrılara sebebiyet verdiği bulundu.

Biomekanik alanında doktora öğrencisi Justin Shroyer parmak arası terliklerin ayaktan kalçaya ve kuyruk sokumuna kadar ağrı ve rahatsızlık verebileceğini bulduklarını açıkladı.

Araştırma için, 39 üniversite öğrencisinden parmak arası terlik ya da spor ayakkabısı giymeleri ve bir platform üzerinde yürümeleri istendi. Kamera yardımıyla ayak bileklerinin yere olan açısı ölçüldü ve ayak baş parmağının bileğe olan açısı sebebiyle ağrıları arttırdığı sonucuna ulaşıldı.

Shroyer, kendisinin de parmak arası terlik giydiğini, araştırmanın sonuçlarının, parmak arası giyilmemesi gerektiği anlamına gelmediğini belirtti. Ancak, parmak arası terliklerin kısa süreli ve plajda giyilmesinin ayak sağlığı için daha iyi olacağını söyledi.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...