Tatilde Sağlığınızdan Olmayın

Tatilde Sağlığınızdan Olmayın

Dünya Sağlık Örgütü nün hazırladığı rapora göre, seyahate çıkan insanların yüzde 65'i herhangi bir nedenle bir süre kendini hasta hissediyor.

Kolera, Tifo, Meningokok Menenjit, Hepatit A ve B Gibi Hastalıklara Yakalanma Riski Faha Fazla

Dünya Sağlık Örgütü nün hazırladığı rapora göre, seyahate çıkan insanların yüzde 65'i herhangi bir nedenle bir süre kendini hasta hissediyor. Tatil ya da seyahate çıkan yolcuların; yolcu ishali, kolera, tifo, meningokok menenjit, Hepatit A ve B gibi bir çok enfeksiyon hastalığına yakalanma riski artıyor. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, her yıl gelişmiş ülkelerden, gelişmekte olan ülkelere 80 milyon kişinin seyahat ettiğine dikkat çekti. Enfeksiyonlar seyahat edilen bölgeye göre değişiklik gösteriyor. Bununla birlikte seyahat denince akla gelen en önemli enfeksiyonlar yolcu ishali, sıtma, sarıhumma, meningokok menenjit, poliomyelit, kolera, lejyoner hastalığı, tifo, Hepatit A ve B.

Tatil Dönüşü Neler Oluyor

WHO, hazırladığı bir raporda seyahate çıkan insanlardaki sağlık problemlerini şöyle sıralıyor: Yüzde 65'i herhangi bir nedenle bir süre kendini hasta hissediyor. Yüzde 15'inde ciddi hastalık belirtileri ortaya çıkıyor. Yüzde 8'i hastalık nedeniyle doktora gidiyor. Yüzde 6'sı geri döndüğünde hastaneye yatırılıyor. Yüzde 6'sı seyahatin yarısında geri dönmek zorunda kalıyor. Binde 4'ü gittiği ülkede hastaneye yatırılmak zorunda kalıyor. Yüz binde 1'i, gittiği yerde hayatını kaybediyor.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...