Pasif Sigara İçimi

Pasif Sigara İçimi

Sigara içmenin zararları bilinir. Peki sigara içilen ortamda bulunur musunuz? Sigara dumanını solumakta içmek kadar büyük tehlike arz etmektedir.

Sigara içmeyen kişilerin tütün dumanından dolayı maruz kaldıkları sağlık tehdidi kesin olarak belgelenmiştir. Bu pasif sigara içimi etkilerinin bir sonucu olarak, halka açık yerlerde sigara içimini sınırlayacak yasalar yürürlüğe konmuştur.

Pasif olarak sigaranın solunması, kalbinizin daha hızlı atmasına, kan basıncınızın yükselmesine ve kanınızdaki karbon monoksit düzeyinin artmasına neden olur. Başkasının içtiği bir sigaranın dumanı kendi içtiğiniz sigaranın içerdiği katran ve nikotinin iki, 3, 4-benzpyrene (kansere neden olan bir ajan) olarak adlandırılan bileşiğin de üç, karbon monoksitin beş ve amonyağın muhtemelen elli kat fazlasını içerir. Açıkça, solunum ya da kalp sorunu olan kişiler ve genel olarak yaşlılar, pasif dumana maruz kaldıklarında gerçek bir sağlık tehdidiyle karşı karşıyadırlar. Dumana maruz kalan 1 yaşın altındaki çocuklar, ebeveynleri sigara içmeyen çocuklara nazaran daha çok solunum hastalıkları nedeniyle hastaneye başvurmaktadırlar. Pasif solunan duman, çocuğun zatürre, bronşit ya da bademcik iltihabı olma riskini artırır. Dahası, sigara içen ebeveynler solunum enfeksiyonlarına daha eğilimli olduklarından, bunları çocuklarına geçirebilirler.

Sonuç olarak, çevresel dumanlarla ilgili sağlık konuları o kadar ciddidir ki, sigara içen tüm ebeveynler başka bir nedenle değilse bile çocuklarının sağlığı için sigarayı bırakmayı düşünmelidirler.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...