Sigara Eklemlere Zararlı

Sigara Eklemlere Zararlı

Sigaranın zararlarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Bu kez sigara içenlerin, içmeyenlere göre, daha çok sırt ve eklem ağrısı çektiği ortaya çıktı.

Sigaranın zararlarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Bu kez sigara içenlerin, içmeyenlere göre, daha çok sırt ve eklem ağrısı çektiği ortaya çıktı. Hatta sigarayı bıraktıktan sonra bile ağrı çekebilirsiniz...

Annals of the Rheumatic Diseases dergisinde yayınlanan habere göre, İngiltere deki Southampton Üniversitesi'nde görevli bilim adamı Keith Palmer ve ekibi, 13 bin kişinin sigara içme alışkanlıklarını, iş koşullarını, sosyal çevrelerini ve ne tür ağrılar çektiklerini incelediler.

Sigara içen ve içmeyenler arasındaki en belirgin konunun ağrılar olduğunu tespit eden bilim adamları, sigara içenlerin içmeyenlere göre, ağrıları yüzünden yüzde 50 oranında daha fazla işe gidemediğini ya da hobilerinden vazgeçmek zorunda kaldığını kaydettiler.

Nikotinin, beyinde ağrıyla ilgili bölgelere zarar verebileceğini ya da kasların kanla beslenmesini azaltabileceğini belirten bilim adamları, araştırmada, sigarayı bırakanların yıllar sonra bile ağrılardan şikayetçi olduğunun ortaya çıktığını söylediler.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...